Pátyi boncmester fia: Apám nem perverz

2020.07.13. 10:47

Június közepén besurranó tolvajok mondták el a rendőröknek, hogy az egyik pátyi házban, ahová betörtek, emberi testrészeket találtak. Mint kiderült, a házigazda boncmesterként dolgozott korábban, később pedig testrészeket szállított, így kerültek hozzá a testrészek. A Blikknek a férfi fia elmondta, hogy miért vitte haza a testrészeket az apja.

A férfi az udvarán vödrökben, formalinba áztatva tartotta az emberi maradványokat, főleg amputált testrészeket és abortumokat. A boncmester fia úgy érzi, tartozik annyival az apjának, hogy elmondja, miért vitte haza a maradványokat. 

Képtelen vagyok megérteni, hogy az emberek miért ítélkezhetnek úgy, hogy semmit nem tudnak az igazságról  – mondta a Blikknek ifjabb R. Dénes. Szerinte az apja szomszédjai is részesei lettek a bűncselekménynek, mert eddig nem jelentették a hatóságoknak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A boncmester élete 2006-ban siklott ki, amikor meghalt a felesége, a család szerint orvosi hiba miatt. Egy évvel később kirúgták a munkahelyéről, és mivel a másodállása is ehhez kapcsolódott, így minden bevételét elvesztette.  Közben a svájcifrank-alapú hitele 20 millió forintról 80 millióra nőtt.

"Ép ésszel felfoghatatlan tragédiákkal kellett apunak szembenéznie. Miután kirúgták, egyetlen lehetősége maradt, a halott-, illetve az emberi maradványok szállítása. Utóbbinál leginkább amputált testrészekre és abortumokra kell gondolni. Az ő feladata az volt, hogy a kórházból elhozza ezeket és elvigye a krematóriumba. Apu annyit tett, hogy a maradványok közül nem mindegyiket adta le, hanem valamelyiket hazahozta"  – magyarázza a férfi a lapnak. Elmondása szerint csak időt akart nyerni, a létfenntartásához volt szüksége arra a pénzre, ami a krematóriumnak járt volna.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az apám nem egy perverz, csupán egy hitelcsapdában fuldokló kisember. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy jó vagy helyes, amit csinált, és amiben hibázott, azért vállalja is a felelősséget  – mondja a boncmester fia.

A férfi úgy gondolja, hogy a gyilkosoknak, vagy az állatkínzóknak is van lehetőségük az újrakezdéshez, az apjának viszont erre nem lesz esélye. A nyugdíja nagy része a hiteltörlesztésre megy el, a szakmában pedig ezek után nem fog tudni elhelyezkedni a történtek után. 

A rendőrség emberi test tiltott felhasználása miatt indított eljárást a boncmester ellen. Elképzelhető, hogy neki kell majd kifizetnie a DNS-vizsgálatokat, amikkel azonosították a testrészeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK