Az utcára sem mer kimenni a Deák téri késelő anyja

Deák téri kettős gyilkosság , Virágok, mécsesek és fényképek
K. Gergelyt (balra) és M. Lászlót együtt érte a halál. Lacit hétfőn helyezték végső nyugalomra.
Vágólapra másolva!
Mindenhol érzi a megvetést, már az utcára sem mer kimenni a Deák téri késelő édesanyja. Szonja azt mondta, hogy nem akarja magát sajnáltatni, fel kell nevelnie Krisztián testvéreit, akik egyelőre úgy tudják, a bátyjuk elutazott.
Vágólapra másolva!

Az utcára sem mer kilépni a Deák téri késelés gyanúsítottjának anyja, a nő a Borsnak azt mondta, hogy

mindenhol érzi a megvetést.

A lap cikke szerint Szonjának arra már volt lehetősége, hogy a fiának levelet írjon, és a gyereke is küldött neki üzenetet.

K. Gergely (balra) és M. László együtt haltak meg Fotó: Szabó Gábor - Origo

– Úgy érzem, csak engem szeretne megnyugtatni. Azt írta, hogy a körülményekhez képest jól van. Meggyőződésem, hiszen ismerem őt, hogy már régen megbánta, amit tett. Tudom, ez a két halott fiú családját nem vigasztalja – mondta a nő a lapnak.

Szonja az is hozzátette, hogy már nem szívesen megy emberek közé, csak akkor mozdul, ha nagyon muszáj. Azonban ahogy fogalmazott,

nem akarja magát sajnáltatni,

fel kell nevelnie Krisztián testvéreit.

– A legkisebbek óvodások, ők nem értik, miért nem látják a bátyjukat. Hogy is magyarázhatnám meg nekik, hogy az a fiú, akit annyira szeretnek, börtönben ül? Úgy tudják, hogy elutazott – mondta el a családanya a Borsnak.

Emberöléssel vádolják

Cs. Krisztián május 22-én egy szóváltást követően késelte halálra a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót a budapesti Deák Ferenc. A férfi a késelést követően elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban tíz percen belül elfogták.

Cs. Krisztiánt

több ember sérelmére elkövetett emberöléssel,

két társát pedig csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.