Így fogták el az M1-esen autózókat rettegésben tartó bandát – videó

Zsámbék, 2020. augusztus 12. Nyomozók fognak el egy férfit, egy háromfős társaság egyik tagját az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál 2020. augusztus 10-én. A trükkös tolvajok az elmúlt időszakban jellemzően autópályák pihenőiben, parkolókban és benzinkutakon törtek fel gépkocsikat, melyekből minden értéket vittek, ami mozdítható. A nyomozók a három férfit a budaörsi rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök annak a bandának a három tagjára, akik az M1-es autópályán törtek fel autókat. Végül őket is az M1-es autópályán fogták el.
Vágólapra másolva!

A trükkös tolvajok az elmúlt időszakban az autópályák pihenőiben, parkolókban és benzinkutakon törtek fel autókat, amelyekből aztán mindent vittek, ami mozdítható.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A háromfős társaság hétfőn kora hajnalban egy, az M1-es autópályán lévő benzinkút parkolójában lopott meg egy kocsijában szunyókáló férfit. Az autó jobb első ablakát betörték, és a pénztárcáját, a benne lévő több százezer forintnyi valutával kivették, és elfutottak.

Forrás: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

A meglopott férfi azonnal utánuk ment. A kergetőzés közben a tolvajok, hogy eltereljék üldözőjük figyelmét, némi pénzt szórtak szét az úttesten. Tervük be is jött, míg a férfi a pénzét próbálta összeszedni, addig sikerült elmenekülniük.

Nem sokkal később egy másik, szintén az M1-es autópálya mentén található parkolóban egy kisbusz ablakát törték be, és a szélvédő mögül lopták el a tulajdonos pénztárcáját.

Nem jutottak messzire, a budaörsi nyomozók már várták őket. Egy összehangolt, országos koordinációs akcióban elfogták őket az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál.

Ketten mindent tagadtak, a banda legfiatalabb tagja azonban részletes beismerő vallomást tett.