Összehangolt akcióban csaptak le a rendőrök annak a bandának a három tagjára, akik az M1-es autópályán törtek fel autókat. Végül őket is az M1-es autópályán fogták el.

A trükkös tolvajok az elmúlt időszakban az autópályák pihenőiben, parkolókban és benzinkutakon törtek fel autókat, amelyekből aztán mindent vittek, ami mozdítható.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A háromfős társaság hétfőn kora hajnalban egy, az M1-es autópályán lévő benzinkút parkolójában lopott meg egy kocsijában szunyókáló férfit. Az autó jobb első ablakát betörték, és a pénztárcáját, a benne lévő több százezer forintnyi valutával kivették, és elfutottak. 

Forrás: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

A meglopott férfi azonnal utánuk ment. A kergetőzés közben a tolvajok, hogy eltereljék üldözőjük figyelmét, némi pénzt szórtak szét az úttesten. Tervük be is jött, míg a férfi a pénzét próbálta összeszedni, addig sikerült elmenekülniük. 

Nem sokkal később egy másik, szintén az M1-es autópálya mentén található parkolóban egy kisbusz ablakát törték be, és a szélvédő mögül lopták el a tulajdonos pénztárcáját. 

Nem jutottak messzire, a budaörsi nyomozók már várták őket. Egy összehangolt, országos koordinációs akcióban elfogták őket az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál. 

Ketten mindent tagadtak, a banda legfiatalabb tagja azonban részletes beismerő vallomást tett.