Két feldarabolt holttestet találtak a rendőrök Pilisszentiván mellett az erdőben pont két éve. A helyiek akkor arról beszéltek, hogy egy házaspárt gyilkolhattak meg a tartozásuk miatt, amit nem tudtak visszafizetni, majd elásták őket. Valószínűleg egy vádalku keretén belül sikerült megtalálniuk a rendőröknek a holttesteket. Az esettel kapcsolatban hosszú ideig hírzárlatot rendeltek el, ma viszont sajtótájékoztatót tartottak a szlovák hatóságokkal együtt. Mint kiderült, a meggyilkolt férfit és nőt már két éve keresték Szlovákiában. A férfi bűnöző volt, és egy szintén büntetett előéletű férfi, egy korábbi társa gyilkolhatta meg a vagyonáért. 

Először 2017-ben szereztek információt a rendőrök arról, hogy Budapest környékén feltehetőleg szlovák állampolgárokat öltek meg. Úgy tudták, hogy a pénzükért gyilkolták meg őket, majd feldarabolták a testüket és elásták.  Ezt a kevés információt egy börtönben ülő, 45 éves férfi, H. Zsolt mondta el nekik, aki már egy másik ügy miatt életfogytig tartó büntetését tölti.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hosszú győzködés után végül elárulta, hogy egy budapesti lakóparkban, a Marina parton gyilkolták meg a férfit és a nőt. A nyomozás során kiderült, hogy a lakást korábban bérelték szlovák állampolgárok, de ők hirtelen eltűntek. Próbáltak nyomokat keresni a lakásban, de ez nem volt egyszerű, mivel a támadók is kitakarítottak a gyilkosság után, majd a tulajdonos is, aki azóta már kiadta a lakást másnak. Végül az vezetett eredményre, hogy felszedték a parkettát és a küszöböket is, és a betonaljzaton vért találtak.  A DNS-azonosításra alkalmas volt, de az itthoni rendszerben nem találták meg az áldozatokat, de a nemzetközi nyilvántartásban igen. Ezek után vették fel a kapcsolatot a szlovák hatóságokkal, akikkel közösen egy nyomozócsoportot alakítottak, napi kapcsolatban voltak egymással.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Mint kiderült 

az egyik áldozat egy többszörösen büntetett előéletű férfi, akit a gyilkosság idején is köröztek Szlovákiában, Magyarországon álnéven bujkált a barátnőjével. 

A 43 éves J. Stefán négyszer volt büntetve, többek között engedély nélküli fegyverviselésért, közokirat-hamisításért, emberrablásért és zsarolásért. Ezeken kívül még hét esetben indult ellene eljárás. 

A férfi barátnője a 29 éves P. Enikő volt, aki büntetlen előéletű. Ő csak rosszkor volt rossz helyen.  Az autóját 2018-ban találták meg Budapest belvárosában.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Később a rendőrségnek H. Zsolt jobban megnyílt, elvezette a rendőrséget Pilisszentivánba egy erdőbe, ahol egy focipályányi területet jelölt meg, ahol elásták a holttesteket. Talajradarral és kutyákkal kezdtek keresni, végül 1 méter mélyen, mészbe ágyazva találták meg a két holttestet. 

Lelőtték őket, feldarabolták, kivitték az erdőbe, meszet öntöttek rájuk és elásták. 

Genetikai úton sikerült őket azonosítani.

H. Zsolt elmondta, hogy 2015-ben ismerkedett meg a szlovák társával, K. Norberttel, akivel együtt ültek börtönben. Szlovákiában többször is raboltak, majd 2016-ban gyilkolták meg a párt a Marina parton. K. Norbert ismerte az álnéven bujkáló J. Stefánt, ő volt az egyik strómanja, az ő nevére vett autót és nyitott számlát a férfi. A pénzéért gyilkolták meg, amit utána elosztottak egymás között. 

Mivel K. Norbert ismeretlen volt a magyar hatóságoknak, ismét a szlovákok segítségét kérték. Ők jól ismerték már a férfit, többször volt büntetve erőszakos bűncselekményekért. A J. Stefántól lopott pénzből autókat és ékszereket vett, de nem a saját nevére. A rendőrök megállapították, hogy a gyilkosság után kezdett el vásárolgatni.

K. Norbertet végül Esztergomban sikerült elfogni. Vallomást tett az ügyben, állítása szerint ő csak kitervelte a támadást, a társa, H. Zsolt gyilkolt. Ezzel szemben H. Zsolt azt állítja, hogy a szlovák férfi gyilkolt, ő a holttestek feldarabolásában és elásásában vett részt. 

A két férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.