Gyerekeket molesztált egy portás Budapesten, 11 évre börtönbe kerülhet

szexuális bűnöző, pedofil, erőszakoskodók, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Egy iskolában dolgozó férfi bizalmi viszonyt alakított ki gyerekekkel, majd közülük többet molesztált. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt vele szemben és letöltendő fegyházbüntetést indítványozott.
Vágólapra másolva!

A 61 éves férfi portásként, majd kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában. Emellett sportedzéseket és szakkört is tartott, illetve táboroztatásban is részt vett. A férfi kihasználta a gyerekek iránta kialakult bizalmát és

2015-től több tanulóhoz is szexuálisan közeledett, fejlődésüket veszélyeztette, többeket szexuálisan bántalmazott.

A férfit 2019-ben őrizetbe vették, 2020 júniusig letartóztatás alatt állt, majd – az ügyészség indítványa és fellebbezése ellenére – bűnügyi felügyeletbe került.

illusztráció Forrás: AFP

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen

tizenkettedik életévét be nem töltött, az elkövető befolyása alatt álló sérelmére elkövetett szexuális erőszak

és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, a bíróság ítélje 11 év és 8 hónap fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el 10 évre a közügyek gyakorlásától és véglegesen tiltsa el olyan foglalkozás vagy egyéb tevékenység gyakorlásától, amely keretében kiskorúakkal hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhet.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű cselekmények napvilágra kerülésében nagyon fontos a család bizalmi és őszinte légköre, a történtek feldolgozásában pedig az a fontos, hogy szakértő segítségét kérjék.