Két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet

iskolakezdés, iskola, 2020. szeptember 1, maszk, diákok, diák, tanár, maszk, tankönyv, tanterem, Budapest, belváros, sulikezdés, koronavírus, Szent Gellért Általános Iskola
Vágólapra másolva!
Kedden a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13 349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfél millió iskolás és óvodás részére - írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

Azt írják, hogy két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak. Egy tucat intézményben van tudomásuk 1-2 fertőzött személyről, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógus kollégákra nem jelentenek veszélyt, ezért ezeken helyszíneken a tanítás elindult, de természetesen a következő napokban fokozottan figyelik az adott intézményeket.

Tantermen kívüli, digitális munkarendet még sehol nem rendeltek el.

Tanévkezdés 2020. szeptember 1-jén a Szent Gellért Általános Iskolában Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik - írják.