Több mint hat hónapja végez havi félmillió forintért belső ellenőri munkát Zuglóban az a cég, aminek az egyik beltagja Gúr Nándor egykori szocialista országgyűlési képviselő – értesült az Origo. Mindez azért érdekes, mert a XIV. kerületet az a Horváth Csaba vezeti, aki több cikluson keresztül ült egy parlamenti frakcióban Gúrral. 

Havi félmillió forint plusz áfa díjazásért végez idén február óta belső ellenőri munkát a Busszola Tanácsadó és Szolgáltató Bt. a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.-nél – tudta meg az Origo. Mindez azért érdekes, mert a Busszola egyik beltagja az a Gúr Nándor, aki 2002-től 2018-ig országgyűlési képviselő volt az MSZP-frakcióban. Jelenleg Gúr Nándor az MSZP Nyugdíjas Tagozatának az elnöke.  

Gúr Nándornak, az MSZP Nyugdíjas Tagozata vezetőjének cége jól fizető megbízást kapott a szocialista vezetésű ZuglótólFotó: Pályi Zsófia [origo]

Mint ismert, Zuglóban Horváth Csaba, Gúr Nándor egykori frakciótársa a polgármester. Gúr Nándor és Horváth Csaba több cikluson keresztül (2002-2014) ültek közösen az MSZP-frakcióban az Országgyűlésben. A Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.-t pedig az a Baracskai Gábor vezeti, aki a kerületi MSZP-s alpolgármester, Hajdu Flórián sógora. 

Parkolási botrány

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszélyhelyzetre hivatkozva adott utat Zugló szocialista polgármestere annak a 400 milliós parkolóóra-beszerzési tendernek, amiből tavaly novemberben már komoly botrány volt a kerületben, és koalíciós társai is fellázadtak. Horváth Csaba tervei ellen a Fidesz, a Civil Zugló Egyesület, de még a Momentum is tiltakozott. Szerintük nem lett volna szükség ennyi parkolóórára, mivel a Fővárosi Közgyűlés tavaly novemberben döntött arról, hogy elég csak 250 méterenként elhelyezni egy órát, miközben a zuglói tenderben még 75 méteres szabály volt.