Vadai Ágnes, Gyurcsány Ferenc bizalmasa a közösségi oldalán "felesleges hülyeségnek" nevezte a kormány nélkülözhetetlen járványügyi intézkedéseit. Többek között az Operatív Törzsnek a kézmosás fontosságára való figyelemfelhívásáról beszélt így. Nemrég párttársa, Niedermüller Péter támadta a magyar emberek védelme érdekében született koronavírus-törvényt.

Most, amikor

  • a koronavírus-járvány második hulláma elérte Európát;
  • egyre több ország kerül ismét bajba a járvány miatt;
  • itthon az országos tisztifőorvos intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el a szakosított ellátást nyújtó szociális intézményekben,

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselője felesleges hülyeségnek nevezte a korábbi, a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos kormányzati intézkedéseket."Tavasszal naponta kaptuk a tájékoztatást a nyunyókáról, kézmosásról és megannyi felesleges hülyeségéről" - állapította meg Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb bizalmasa, aki többek között ebbe a körbe sorolta az Operatív Törzsnek (OT) a kézmosás fontosságát hangsúlyozó felhívását. A DK-s politikus egyébként arra célozgatott, hogy az OT ezekben a hetekben nem tart mindennap tájékoztatót, mindezt úgy, hogy felesleges hülyeségnek nevezte a ténykedésüket.

Soraiból tökéletesen látszik, hogy 

a hazai baloldal hogyan viszonyul a magyar emberek érdekeit szem előtt tartó döntésekhez, és úgy általában a világjárványhoz.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ölelgeti párttársát, Vadai Ágnes parlamenti képviselőt.Forrás: MTI/Mészáros János

Olyan szempontból nem meglepő Vadai megnyilvánulása, hogy nem egy ilyen példa volt erre a baloldalon. 

Egy birtokunkba került dokumentumban Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere durván támadta a koronavírus-törvényt a Czeglédy-szerződések miatt. A kormányhivatal törvényességi felhívására adott válaszában többek között azt írta: a kormány azzal, hogy a jogszabállyal az egész ország területére kiterjesztette a veszélyhelyzetet, "megerőszakolta" az Alaptörvényt, továbbá a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény sérti Magyarország első számú "jogforrását".

Az erzsébetvárosi képviselő-testület  június 25-i ülésén Szücs Balázs alpolgármester, a Karácsony Gergely-féle Párbeszéd politikusa pedig azt mondta, sajnálja, hogy "az előző, fideszes városvezetés alatt nem volt járvány". 

Magyarország megnyerte a járvány elleni első csatát

Vadai sorai azért is érthetetlenek, mert a nemzetközi közvélemény egyöntetűen elismerte, hogy sikeres volt a magyar válságkezelés. Az időben bevezetett és hatékony kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarország megnyerte a járvány ellen vívott első csatát, és felkészülten áll a második hullám előtt.