Azzal támadta a koronavírusos soroksári polgármestert egy jobbikos politikus, hogy nem is beteg

Vágólapra másolva!
Példátlan módon nem akarta elfogadni a baloldal volt soroksári polgármesterjelöltje, hogy Bese Ferenc, a városrész civil vezetője megfertőzödött koronavírussal. A jobbikos Bereczki Miklós arra célozgatott az Alfahírnek adott interjújában, nem véletlen, hogy a polgármester éppen a soron következő testületi ülés előtt betegedett meg. A megjegyzés óriási botrányt váltott ki, emiatt Bereczki utólag töröltette a sorokat a jobbikos pártlapból. Bese Ferenc ezt követően közösségi oldalán közreadta tesztjét, véget vetve a nevetséges támadásoknak. A történet a szolidaritás teljes hiánya miatt is szomorú: megmutatja, hogy a baloldali politikusok hogyan állnak beteg ellenfeleikhez.
Vágólapra másolva!

Kedden jelentette be Bese Ferenc, hogy elkapta a koronavírust. Facebookos posztjából kiderült, hogy miután megbetegedésre utaló jeleket tapasztalt magán, megcsináltatta a PCR tesztet, ami pozitív lett. A bejelentésre éppen a keddre tervezett testületi ülés előtt került sor, amit aztán a helyi baloldal jobbikos vezetője megdöbbentő módon próbált magyarázni.

Megkérdőjelezte

Bereczki Miklós, volt soroksári polgármester-jelölt ugyanis közvetlenül a történtek után arról panaszkodott az Alfahírnek, hogy a városvezető megbetegedése ellenére "is meg lehetett volna tartani az ülést". Majd egy mondattal később

megkérdőjelezte, hogy a polgármester elkapta a koronavírust.

"Mivel a soroksári polgármester nem mutatta be a pozitív tesztet sem a Facebook-oldalán, sem pedig Soroksár önkormányzatának honlapján, ezért Bereczki Miklós szerint legalábbis elgondolkodtató, hogy Bese Ferenc éppen akkor lett koronavírusos, amikor olyan napirendi pontok tárgyalása következett volna, mint például az esti közmeghallgatás" - volt olvasható a jobbikos pártlap felületén.

Forrás: Origo

Nyilatkozatával nagy felháborodást okozott Soroksáron, ezért példátlan módon az Alfahír szerkesztőivel kivetette az ominózus sorokat a cikkből. "Sajnálatos módon egyeztetési probléma merült fel az újságíró és köztem, melynek következményeként lett leközölve egy téves közlés a cikkben. Ezt a téves közlést a cikkből kérésemre kivették, ez korrigálva lett" - állította saját közösségi oldalán Bereczki, beismerve, hogy személyesen módosítatta az újságcikket. Csak mellékesen: nem mindennapi, hogy pártpolitikusok határozzák meg, mi szerepelhet egy lapban, és mi nem.

A baloldali politikus akcióját követően Bese Ferenc közösségi oldalán közreadta pozitív tesztjét. Egyúttal azt írta, hogy "számtalan bíztató üzenetet, jókívánságot kaptam, amit ezúton is hálásán köszönök! Jelentem, napról napra egyre jobban érzem magamat".

A történet nemcsak a szolidaritás teljes hiánya miatt szomorú. A baloldali politikus azzal, hogy ilyen körülmények között is megtartotta volna az üést, azt üzente, a járvány nem is olyan veszélyes. Úgy tudjuk, Bereczki akciója még baloldali képviselőtársai körében sem nem aratott sikert. Nem ez volt az első olyan eset, amikor baloldali politikusok bagatellizálták a pandémiát, erről itt írtunk részletesebben.

Még csak nem is Soroksáron lakik

A 33 éves, békéscsabai születésű Bereczki a legutóbbi önkormányzati választáson a baloldal soroksári polgármester-jelöltje volt. Úgy tartják róla, hogy az egyes választások előtt rendre feltűnik, hogy aztán "felszívódjon" az "üres" időszakokban. A jobbikos politikus pártja színeiben indult a 2016 szeptemberében tartott időközi önkormányzati és a 2018-as országgyűlési választáson, azonban mindkét alkalommal vereséget szenvedett.

Bár Soroksáron építgeti a karrierjét, Bereczki nem itt született, sőt, még csak nem is itt él. A tavaly októberi választás előtt arról cikkeztek a helyi médiában, hogy hivatalosan csak a voksolás előtt jelentkezett át a városrészbe.