Több tucat migráns próbált éjszaka Magyarországra szökni

Vágólapra másolva!
Csanádpalotánál egy román sofőr 21 migránst próbált átcsempészni a határon, Csikériánál 16 afgán férfit találtak, de a röszkei rendőröknek sem telt tétlenül az éjszakai szolgálat. Az elmúlt 24 órában is rengeteg migráns próbált Magyarországra szökni.
Vágólapra másolva!

Éjfél után 5 perccel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

Csikéria területén 16 afgán férfit tartóztattak fel.

Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Éjjel fél 2-kor a Csongrád-Csanád megyei

Szatymazon is feltartóztattak négy illegális migránst. A férfiak eritreainak vallották magukat,

ám ők sem tudtak felmutatni semmilyen hiteles iratot a rendőröknek, ezért őket is visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Negyed 3-kor Csanádpalotán egy román sofőrt igazoltattak a magyar és a román rendőrök. Az autóban 21 külföldit találtak,

akik közül három bangladesi, három szír, hét iraki, négy sri lankai, kettő iráni és kettő afgán állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt jár el a román határrendőrség.

Forrás: Police.hu

Aktívan telt az éjszaka a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen is.

5 óra 10 perckor a megyei rendőrök és a NAV munkatársai közösen ellenőriztek egy teherautót amely műanyag csöveket szállított. Az intézkedés során rátaláltak egy afgán férfira,

aki a rakomány között rejtőzött.

Háromnegyed 6-kor, szintén egy szerb kamion rakterében újabb két afgán férfit találtak a rendőrök Röszkénél, reggel 8-kor pedig ismét feltartóztattak három férfit,

akik szintén egy szerb autó rakterében utaztak, és afgánoknak vallották magukat.

Mivel a migránsok közül egy sem tudta hitelesen igazolnni sem a semélyazonosságát, sem a belépésre való jogosultságát, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.