Újabb esőfelhők érkeznek szerdán északkelet felől, a levegő hőmérséklete mindössze 13-20 fokig melegszik majd - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Szerda: Északkelet felől beborul az ég, és eleinte csak a keleti tájakon, estétől már máshol is számíthatunk eső, záporesőre. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet - a tartósan csapadékos északkeleten lesz a leghűvösebb.

Csütörtök: Továbbra is a tőlünk keletre található légörvény határozza meg időjárásunkat: hatására északkelet felől újabb csapadék érkezik, többfelé várható eső, záporeső, szitálás. Átmenetileg fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A hőmérsékletben alig lesz változás: 14-20 fok között változik. 

Északkelet felől újabb eső jön (Képünk illusztráció)Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen

 

Péntek: Marad a borongós időjárás, de délnyugaton már hosszabb időszakokra süthet ki a nap. Csapadék már csak elszórtan fordul elő. 20-21 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A déli szél megélénkül. 

Hétvége: Nyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki, néhol felhőszakadással, jégesővel. A viharossá fokozódó déli széllel pár napig nyáriasan meleg levegő érkezik hazánk térségébe. Akár 25-27 fok is lehet.