Három naponta beszélt Vera Jourovával Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője arról, hogy mi kerüljön a Magyarországról szóló jelentésbe. Ezt maga Donáth Anna mondta egy videókonferencián, amit momentumosokkal tartott. A felvételt a Hír TV hozta nyilvánosságra. A kijelentés azért különösen leleplező, mert Donáth korábban a Varga Judittal folytatott Tranzit-vitán tagadta, hogy egyeztetett volna az EU-biztossal.

Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan.- mondta momentumosoknak Donáth Anna egy videókonferencián. Később azt is elmondta, hogy az általa "új Sargentininek" nevezett Gwendoline Delbos-Corfielddel is rendszeresen beszélt Magyarországról.

Ő az, aki tovább viszi a magyar ügyet

- mutatta be a francia képviselőt a momentumosoknak.

Donáth azzal próbálta érzékeltetni munkája "nehézségét", hogy ezek a politikusok (és Ursula von der Leyen) nem akarták elítélni Magyarországot.

... nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (...) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourovának a szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést... és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám

mondta Donáth Anna, ezzel elismerve, hogy Soros emberei mellett magyar baloldali képviselők diktálták a Magyarországról szóló jelentést.

A Hír TV riportja itt nézhető meg: