A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt vádat emelt egy tompai férfi ellen, aki 2018 szeptemberében a Tompai Rendőrőrs épülete előtt azért vert meg, lökdösött egy férfit, hogy ne tegyen feljelentést ellene.

A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 18-án megvert egy kelebiai férfit. A megvert férfi elment a Tompai Rendőrőrs épületéhez, hogy feljelentést tegyen ellene.

A rendőrség előtt azonban útját állta támadója, aki erőszakkal akadályozta meg, hogy feljelentést tegyen. A férfi a rendőrőrs udvarának bejárati kapujánál legalább háromszor erőteljesen két kézzel meglökte  a mellkasánál, hogy a rendőrség épületétől távol tartsa. Közben követelte, hogy ne tegyen feljelentést, és arra is utalt, hogy másképpen intézzék el a sérelmeket. 

A megvert férfi többször próbálta őt kikerülni, de még kétszer meglökte. Ezután meglökte támadóját védekezésként, aki abbahagyta a lökdösődést és távozott a helyszínről.

A férfi a korábbi fenyegetés ellenére megtette a feljelentést,  ami alapján eljárás indult a verekedővel szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt. Az első ügyben végül közérdekű munkára ítélték az elkövetőt. A második ügyben pedig kényszerítéssel vádolják a férfit, az eljárás azonban még nem zárult le.