Brutális módon öltek meg egy korábban a Baranyai megyei Monyoródon élő német házaspárt. A csalók az áldozatok közelébe férkőztek, jóban lettek velük, majd egy előre kitalált terv szerint élve elásták őket, a nyugdíjasok után kérdezősködőknek pedig azt mondták, hogy külföldre távoztak, és már nem is jönnek vissza Magyarországra. 

A 69 éves Irmgard Allmachert és a 71 éves Rudolf Tiatort 2009 őszén gyilkolta meg két német férfi - olvasható a Bors oldalán.

Kronschnabel Mauel Werner és Behrendt Thorsten terve az volt, hogy megölnek egy Magyarországon élő szintén német nyugdíjas házaspárt, miután vagyonukat magukra íratták, holttestüket eltüntetik. Wernerrel élt ekkoriban felesége, Anja Bauert is.

A két férfi és a nő ellen pénzmosás, valamint csalás miatt elfogatóparancsot adott ki a német hatóság, ezért Magyarországra menekültek. Az interneten, egy ingatlanhirdetés kapcsán ismerkedtek meg a Baranya megyei Monyoródon élő nyugdíjas házaspárral, akiket kedvességükkel, segítőkészségükkel azonnal levettek a lábukról. Segítettek a ház körül, etették az állataikat. Az Élet elleni bűncselekmények Facebook-oldal beszámolója szerint addig mesterkedtek, míg az asszony végrendeletet is készített, amiben vagyonát Kronschnabelre hagyta - írja a lap.

A nyugdíjasok jómódban éltek, jelentős készpénzt tartottak otthon, nagy értékű ékszereik voltak, és több ingatlannal is rendelkeztek. Amikorra megszületett a végrendelet, már kitalálták a csalók, hogy miként ölik meg áldozataikat: a nyugdíjas bácsinak és néninek azt mondták, hogy befizetik őket egy külföldi útra. Ez azért volt fontos, hogy a házaspár meséljen róla a rokonaiknak, ismerőseiknek, hogy hamarosan külföldre fognak utazni, és így ne derüljön ki a későbbi gyilkosság.

A gyilkosság úgy történt, hogy ebédelni hívták a rájuk addigra már barátként tekintő házaspárt, elkábították őket, majd egyikük egy általuk bérelt mohácsi áruház építkezésére hajtott, ahol már előre ki volt ásva egy hat méter mély gödör. Ide dobta be az akkor még élő házaspárt, majd munkagéppel betemette őket.

A szakértői vélemény szerint akkor haltak meg, amikor kétemeletnyi építési törmeléket zúdítottak rájuk, bordáik eltörtek, tüdejük porral telítődött. Néhány napra rá az egész udvart leaszfaltozták. A két férfi és a nő ezután birtokba vette az idős pár ingatlanjait. Irataikat felhasználva értékesítették ingóságaikat, autójukat, bankkártyájukkal pedig több mint 14 ezer eurót emeltek le a számlájukról.

A nyugdíjasokról érdeklődőknek pedig azt mondták, Görögországba utaztak nyaralni, majd pedig azt, hogy Spanyolországban vannak, és már vissza sem térnek Magyarországra. A rendőrség azután kezdett vizsgálódni, hogy a nyugdíjasok gyerekei jelentették eltűnésüket. A triót menekülés közben, a ferihegyi repülőtéren fogták el a rendőrök. A két férfit első fokon életfogytiglanra, majd másodfokon 40 évre ítélték. Anjának nem volt köze a gyilkosságokhoz, viszont időközben, a börtönben kiderült róla, hogy valójában férfi - írja a Bors.