Vádat emeltek az ellen az 59 éves férfi ellen, aki aki figyelmetlenségből kis híján felgyújtott egy négyemeletes társasházat Egerben, ezután lopással szerzett pénzzel próbálta helyreállítani a lakásban keletkezett kárt.

 A férfi V. emeleti társasházi lakásában

már hosszabb ideje kikapcsolták az áramot, ezért a férfi sötétedés után gyertyával világított. Március 1-én délután a férfi szokása szerint gyertyát gyújtott a kisszobában, amit egy cserépedényben helyezett el, beleszúrva azt az olvadt faggyúba.

Mielőtt vásárolni ment egy közeli áruházba, az égő mécsest az ágya mögötti fapolcos szekrényre rakta.

Míg a férfi nem volt otthon, az olvadó gyertya kiborult a faggyúágyból és meggyújtotta a szekrényt, majd a közelben lévő papírokat, emellett az ott lévő fa és műanyag tárgyakat is. Emiatt a szoba lángra kapott, és erős füst képződött, mely a hő hatására kitört ablakon át a többemeletes ház homlokzata feléterjedt.
A lakók észlelték a füstöt, és riasztották a tűzoltókat, akiknek még idejében sikerült megfékezniük a tüzet.
A szakszerű beavatkozás nélkül a tűz és a füst átterjedt volna a szomszéd lakására, ami által mások élete, testi épsége is veszélybe kerülhetett volna, emellett az anyagi kár veszélye is fennált.

Két hónappal a tűzeset után a férfi egy egri bevásárlóközpontban talált egy női pénztárcát, amiben pénz is, de ahelyett, hogy visszaadta volna a tulajdonosnak, megtartotta, és a pénzből a tűzeset miatti veszteségeinek egy részét próbálta fedezni. Mielőtt azonban még megtette volna ezt, a rendőrök megtalálták és lefoglalták.
Az egri ügyészség ezért lopás miatt is vádat emelt ellene, és felfüggesztett fogház kiszabaását, illetve a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletének elrendelését javasolta.