Nem volt nála villany, ezért gyertyával világított, amivel majdnem egy egész háztömböt felgyújtott

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen az 59 éves férfi ellen, aki aki figyelmetlenségből kis híján felgyújtott egy négyemeletes társasházat Egerben, ezután lopással szerzett pénzzel próbálta helyreállítani a lakásban keletkezett kárt.
Vágólapra másolva!

A férfi V. emeleti társasházi lakásában

már hosszabb ideje kikapcsolták az áramot, ezért a férfi sötétedés után gyertyával világított.

Március 1-én délután a férfi szokása szerint gyertyát gyújtott a kisszobában, amit egy cserépedényben helyezett el, beleszúrva azt az olvadt faggyúba.

Mielőtt vásárolni ment egy közeli áruházba, az égő mécsest az ágya mögötti fapolcos szekrényre rakta.

Míg a férfi nem volt otthon, az olvadó gyertya kiborult a faggyúágyból és meggyújtotta a szekrényt, majd a közelben lévő papírokat, emellett az ott lévő fa és műanyag tárgyakat is. Emiatt a szoba lángra kapott, és erős füst képződött, mely a hő hatására kitört ablakon át a többemeletes ház homlokzata feléterjedt.


A lakók észlelték a füstöt, és riasztották a tűzoltókat, akiknek még idejében sikerült megfékezniük a tüzet.
A szakszerű beavatkozás nélkül a tűz és a füst átterjedt volna a szomszéd lakására, ami által mások élete, testi épsége is veszélybe kerülhetett volna, emellett az anyagi kár veszélye is fennált.

Két hónappal a tűzeset után

a férfi egy egri bevásárlóközpontban talált egy női pénztárcát, amiben pénz is, de ahelyett, hogy visszaadta volna a tulajdonosnak, megtartotta, és a pénzből a tűzeset miatti veszteségeinek egy részét próbálta fedezni.

Mielőtt azonban még megtette volna ezt, a rendőrök megtalálták és lefoglalták.
Az egri ügyészség ezért lopás miatt is vádat emelt ellene, és felfüggesztett fogház kiszabaását, illetve a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletének elrendelését javasolta.