Eljegyezték a pásztói csecsemőgyilkost

Pásztó, csecsemőgyilkosság helyszínei 2019. február 12-én
Vágólapra másolva!
A pásztói H. Mónika a vád szerint titokban megszülte a gyerekét, majd egy késsel feldarabolta és a helyi patakba dobta. A nőt a héten első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság. A Bors úgy tudja, hogy a párja még az ítélet előtt megkérte a kezét, pedig H. Mónika a közös gyereküket gyilkolhatta meg.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön, nem jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság H. Mónikát. A tárgyaláson látni lehetett, hogy az ítéletig szabadlábon védekező nő ujján egy fényes gyűrű van.

A párja, János nem régen kérte meg a kezét, amivel el is dicsekedett a közösségi oldalán.

Ő az a férfi, akinek a gyerekével terhes volt a nő, és akit miután megszült, meggyilkolt. A közeli barátaik többsége örül a döntésüknek, voltak azonban olyanok is, akik értetlenkedtek, és dühösek lettek.

– mondta a Borsnak a család egyik ismerőse.

Pásztó, a csecsemőgyilkosság helyszíne Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, 2018 szilveszterén H. Mónika titokban megszülte a gyerekét egy pásztói patak mellett. A vád szerint ahogy felvette a gyereket, majd leejtette egy kőre. Ezek után egy pulóverbe tette a gyereket és sétálgatott vele a környéken.

Később visszament a patakhoz, ott többször megütötte a fején, fojtogatta, majd egy késsel feldarabolta és a vízbe dobta.

A nő az egyik tavalyi tárgyalásának a szünetében megszült még egy csecsemőt, akit egyből elvettek tőle. Akkor sem tudta senki más, hogy terhes.