Hulladékszállítást végző munkások kértek segítséget a rendőrségtől Mándokon. A segélyhívóra tett bejelentésben elmondták, hogy pénteken a munkájukat végezték, amikor egy autós érkezett, a sofőr kiszállt, és egyiküket szidni és ütni kezdte - írja a police.hu.

A férfi ezután visszaült autójába és elhajtott, de kis idő múlva visszatért, és

nagy sebességgel, fékezés nélkül a szemétszállító autó mellett álló munkások közé hajtott.

Két munkást, valamint egy időközben segíteni próbáló férfit elgázolt, csak a hulladékszállító teherkocsi sofőrjének sikerült kitérni az útjából.

Mándok hulladékszállító gázolásForrás: --

A kocsiban ekkor már ketten utaztak, és a gázolás után az utas szállt ki, és szitkozódva a földön fekvő sérültek felé indult, akik igyekeztek mielőbb talpra állni és elmenekülni. A munkások egy közeli vegyesboltban kértek menedéket a rendőrök megérkezéséig. De támadóik oda is követték őket, az üzlet belülről lezárt ajtajában állva követelték, hogy jöjjenek ki, mert megölik őket. A mentőszolgálat munkatársai a sérülteket kórházba vitték, mindannyian könnyebben sérültek meg.

.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki H. B. 38 éves és M. I. 40 éves mándoki lakosokat. H. B.-t őrizetbe vették, a bűnsegédi magatartással gyanúsított társa szabadlábon védekezhet.