Egy borsodi településen élő fiú talált két kutyát. Tudta, hogy a gazdájuk keresi őket, ő mégis megpróbálta eladni az állatokat. Az egyik kutyát sikerült, a másikat elengedte egy elhagyatott területen. Ezt a kutyát később elütötte egy autó.

A településen élő egyik család két fajtiszta kutyája tavaly decemberben elszökött. A környéken kóboroltak. A gazdájuk hirdetést adott fel az egyenként 100 ezret érő állatokról, hátha látja őket valaki.

Egy 17 éves fiú napokkal később egy társasággal autózott a környéken, amikor az úton észrevette a két kutyát. Megálltak, berakta őket a kocsiba. A többieknek nem mondta el, hogy mi a terve a kutyákkal. Jól tudta, hogy a gazdájuk keresi őket, ő azonban pénzt akart csinálni belőlük.

Az egyik szomszéd településen el akarta adni az állatokat egy ott élő férfinak, aki végül az egyiket meg is vette 10 ezer forintért. Ezek után tovább autóztak, majd a másik kutyát egy elhagyatott területen elengedte.

Forrás: Police.hu

A gazda később megtudta, hogy hol van a kutyája, ezért elment és visszavette a férfitól. A másik, szabadon engedett kutyát egy autó elgázolta, elpusztult.

Az ügyészség a fiú ellen jogtalan elsajátítás miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül bocsássa próba időre és rendeljen ki mellé pártfogót.