Úton a kórházba, a kocsiban született meg egy badacsonytördemici házaspár kisfia

autóban született kisbaba
Horváthné Rindermojzer Renáta és kisfia, Kristóf, aki útban a kórház felé, az autó anyósülésén jött a világra.
Vágólapra másolva!
Az anyósülésen született meg, útban a kórház felé egy badacsonytördemici házaspár kisfia - számolt be a Veszprém megyi hírportál.
Vágólapra másolva!

Mint azt a VEOL-on írták, az édesapa, Horváth Zoltán és felesége, Renáta januárra várta második kisfiukat. Az első gyerekük, Máté hároméves múlt.

- elevenítette fel az édesapa, aki ekkor azt válaszolta, dehogy van még kint. A kismama jól volt, viszonylag nyugodt volt a fájások ellenére, nem panaszkodott. A felesége hátrébb tolta az anyósülést, hogy kényelmesebb helye legyen. Pár perc múlva csak annyit mondott: „Ne gyere még ki!"

Horváthné Rindermojzer Renáta és kisfia, Kristóf, aki útban a kórház felé, az autó anyósülésén jött a világra. Forrás: Facebook/Keszthelyi Városi Kórház

Pár percre rá Balatonedericsnél elfolyt a magzatvíz, aztán pár másodperc múlva már kint is volt a baba feje. Utána pedig hamar kibújt a kis teste is - elevenítette fel a történteket az apa.

- mesélte a lapnak Zoltán, aki nyugodt tudott maradni.

Habár polgármesterként hozzászokott már a stresszes helyzetekhez, de hasonló esettel még nem találkozott.

Horváth Zoltán hozzátette: örült, hogy telefonon végig kapta az útbaigazítást Kovács-Boros Renáta mentőápolótól, hogy melyik kapun menjenek be, melyik ajtóhoz álljanak.

- nyilatkozta Badacsonytördemic polgármestere.

- mondta Zoltán, aki csak otthon gondolta végig, hogy min mentek keresztül, mekkora szerencséjük volt, és ha mentőt hívnak, lehet, hogy otthon születik meg a kisfiuk.