Óriási erők fognak megmozdulni, hogy a választások eredményét kívülről manipulálják

KÖVÉR László
Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
Vágólapra másolva!
„Pontosan arra kell felkészülni kompromisszum ide, kiegyezés oda, meghátrálás Brüsszel részéről amoda, hogy úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék" – mondta az Országgyűlés elnöke tegnap a Bayer Show-ban. A műsorban Kövér László arról is beszélt, hogy mire számíthatunk a következő évben és miért reménykedhetünk abban, hogy egy jobb év következik, mint amit magunk mögött tudhatunk.
Vágólapra másolva!

A baloldal nagy örömmel fogadta, hogy egyes közvélemény-kutatások szerint a közös lista két százalékkal többet kapna egy mostani választáson, mint a 10 éve kormányon lévő Fidesz-KDNP. Kövér László klasszikusokat idézve úgy reagált:

Ugyanakkor a Házelnök hozzátette, hogy az ő kutatásaik mást mutatnak, úgy véli, van itt egy kis játék. Kövér László szerint a közvélemény tájokoztatása helyett néha a befolyásolása zajlik, amikor ilyen típusú felmérési eredményeket hallunk. Hozzátette: szerinte nem igaz, amit ezek a kutatások előrevetítenek, ennek ellenére nem lehet hátradőli. Mint fogalmazott:

Kecskemét, 2020. március 7. Kövér László, az Országgyűlés elnöke a II. Kárpát-medencei Borrendek találkozója alkalmából rendezett Borrendi Bálon Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényháznál Forrás: MTI/Bús Csaba

A műsorvezető azon felvetésére, hogy mennyire jogosítja fel a jobboldalt a következő másfél év optimista gondolkodásra az, hogy Brüsszelben kompromisszumot sikerült kötni a vétó kapcsán Kövér László elmondta:

A Házelnök szerint ez már egy háború, és már nem demokratikus küzdelemről, tisztességes választásról van szó. Kövér László emlékeztetett az amerikai választásokra, amivel kapcsolatban úgy fogalmazott: