Gátlástalan kegyeletsértés: most Hadházy Ákos próbálta támadni a védekezést

Hadházy Ákos
Budapest, 2016. december 13. Hadházy Ákos, az LMP képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. december 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hazugságspirálba keveredett Hadházy Ákos, radikális baloldali képviselő, aki Facebook-posztban tett közzé egy videót a szentendrei halottasház kétségbeejtő állapotáról. Utána pedig zavaros mondatokkal próbálta kimagyarázni az egészet. Miután az Origo megírta, hogy Hadházy ezzel nem a kormányt támadta, hanem a baloldali vezetésű Szentendrét, hiszen a halottasház fenntartója a helyi önkormányzat, ezzel kiderült: egyszerre volt gátlástalanul kegyeletsértő és - a drámai körülmények ellenére - kétségtelenül nevetséges is. Ráadásul a halottasházban nem is koronavírusos emberek voltak. Hadházy a baloldaltól megszokott álhírgyártásba kezdett, a koronavírussal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A baloldali radikális politikus, Hadházy Ákos ízléstelen videót tett közzé saját Facebook-oldalán, amely a szentendrei halottasház "háborús" viszonyait mutatja. Posztjában úgy fogalmaz: "megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak. Így viszont a nyitott koporsóban fekvő testekre fektetik rá az újabb koporsót."

Az eljárással Hadházy Ákos nem mást, mint Szentendre új, szintén baloldali városvezetését bírálta, hiszen a szóban forgó halottasházat az önkormányzat tartja fent. Nyilvánvalóan azt hitte, hogy a halottasház fenntartója a kormány.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő feliratot tart a kezében az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ahogy egyébként az lenni szokott, érvelésében innentől rákapcsolt a tavasz óta szokásos baloldali "halálkampányra", vagyis a magyar járványvédelmet tette felelőssé a koronavírus egész Európában tetőző második hulláma és az áldozatok miatt. Minden miatt.

Saját kommentelői között is komoly kritikákat kapott Hadházy, egyesek kikérik maguknak, sőt egyenesen felháborítónak tartják, hogy egy képviselő saját politikai céljai miatt halottasházról videókat tegyen közzé.

Miután az Origo a posztra úgy reagált, hogy ezúttal Hadházy célpontot tévesztett, hiszen a halottasház drámai állapotának szemléltetésével kizárólag Szentendre baloldali városvezetését minősítette, újabb posztot tett közzé a közösségi oldalon. Ebben már az LMP-nek sem kellő, így független képviselő úgy magyarázkodik, hogy eredeti posztjának célja kizárólag a hazai járványkezelés bemutatása volt. Vagyis Szentendrével nem Szentendrét akarta megmutatni, ez volt abszurd érvelésének a lényege. Majd az unalomig ismételt kormánybíráló kliséket sorolja.

Úgy tűnik,

Hadházy szeretett volna bedobni, úgymond, egy újabb csontot, amelyen a baloldali halálkampány hetekig rágódhat, de ezúttal is zsákutcába tévedt.

Az Origo ráadásul úgy értesült, hogy az említett halottasházban egyetlenegy olyan meghalt ember sem volt, aki a koronavírus áldozata lett volna.

A Fidesz szentendrei csoportja "mélységesen felháborítónak tartja, hogy Hadházy kegyeletsértő módon, a jó ízlés határán messze túlmenően, egy halottasházban készült felvételt mutat be"- fogalmaz a tegnap kiadott nyilatkozat. Ebben felszólítják a képviselőt, hogy haladéktalanul fejezze be a rémhírgyártást és a halálkampányt, és segítse a kormánypártot a járvány elleni védekezésben.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott szerint Hadházy Ákos halottkampányt folytat, és ő maga vizsgálatot rendelt el. Ráadásul szerinte Hadházy, úgymond, mellé is lőtt, mert a sajátjai háza táján találta a hibát. (Mint ahogy korábban elmondtuk: a fenntartó szentendrei önkormányzat baloldali vezetésű.)

De ki is ez a Hadházy Ákos, aki gyakori botrányaival kerül a hírek közé?

Ő volt, aki az MTVA-székházban a földön fetrengett, az internetes oldalakon hol pókembernek, hol Kafka remekművére utalva Samsa bogárnak becézték, ő volt, aki néhány héttel később ismét visszament a tévészékházba, ott aludt, de a kamerán látszott, hogy lyukas zoknival indult forradalmat csinálni.

Hadházy Ákos lyukas zoknija Forrás: Híradó/MTVA

Ő volt, aki a parlamentben példátlanul trágár táblákat mutogatott.

És ő volt, aki a szekszárdi kórház előtt vált - sokadszorra - nevetségessé, mert be akart menni szétnézni a Covid-osztályra, súlyosan beteg és fertőző emberek közé, mindenféle engedély nélkül. Amikor nem sikerült neki, vicces sasszézásba kezdett, majd elkullogott. (Hadházy egyébként nem érezte, hogy milyen szánalmasan viselkedett, próbálkozásáról még egy videót is közzétett.)

Mindenesetre már a szekszárdi cirkusza is a védekezést támadta, a szentendrei halottasházról közzétett felvételek persze különösen. Ami persze a baloldal sajátja, mármint a járvány elleni védekezés akadályozása.

Álhírekkel akadályozza a védekezést a baloldal

Az Origo is többször megírta, hogy Szabó Tímea tavaly áprilisban az álmentősnő hazugságait valóságként adta elő a parlamentben (az álmentősnő szerint tíz hazaküldött betegből kilenc meghalt).

Néhány héttel később Korózs Lajos, MSZP-s képviselő - Tóth Bertalan pártelnök tudtával, támogatásával - egy kamuvideót készített. Az álmentősnő később elmondta, hogy pontosan elmondta Korózs Lajosnak, hogy nem mentős, de ez a baloldali politikust nem érdekelte.

Ősszel pedig szintén Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának baloldali elnöke álhírt tett közzé a Facebookon. Egy koronavírussal kapcsolatos, 2020-as álhírt ráadásul egy 2016-os zagyva grafikonnal illusztrált. Még baloldali barátai is - például Ceglédi Zoltán, a momentumos Donáth Anna akkori tanácsadója - bírálták emiatt. A Fidesz lemondásra szólította fel, de maradni akar.

Kérdés, mi lesz a következő baloldali álhír, hogyan fogják legközelebb megpróbálni nehezíteni a koronavírus-járvány elleni védekezést?