Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon közeli bizalmasa Karácsony Gergely körül

Tordai Csaba, Kontra
Vágólapra másolva!
Tordai Csaba Demszky kabinetfőnökeként kezdte, majd előbb Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalának államtitkára lett, de Bajnai is megtartotta pozíciójában az ügyvédet. Ebben az időben ismerkedtek meg Karácsonnyal, aki most tanácsadóként és cégvezetőként is reaktiválta a bukott közszolgát - írja a Kontra. Bukását egyébként az okozta, hogy 2009-ben a Magyar Közlöny felelős kiadójaként egy tíz éve hatálytalan rendelkezést hagyott benne az Alkotmány szövegében. Lehet az is, hogy nem véletlenül.Tordai nemcsak a balos kormányokhoz, de a Soros-birodalomhoz is ezer szállal kötődik, hiszen alapítója és társtulajdonosa volt a spekuláns által finanszírozott Átlátszónak, de kuratóriumi tagja volt a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítványnak is, és egy harmadik sorosista szervezetet is ő alapított a kormányváltás után: a Költségvetési Felelősségi Intézetet. Rendszeres meghívottja a TASZ és az Open Society Archives rendezvényeinek. Igazi szürke eminenciás, akinek a háttérben nagyon komoly befolyása van: állítólag akkora hatalma volt már a Gyurcsány-kormány alatt is, hogy magát a kormányfőt is helyettesítette a kormányüléseken. Ő volt az, aki a Bajnai-féle Együtt megalapítására először elcsábította Karácsony Gergelyt és Jávor Benedeket, ami aztán az LMP szétszakadásához vezetett.
Vágólapra másolva!

Tordai Csaba Karácsony jogi tanácsadója, szintén egy virtigli balliberális figura, aki a Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt érte el karrierje csúcsát.

Tordai is SZDSZ-esként kezdte pályafutását, hiszen Demszky Gábor akkori pártelnök kabinetfőnöke volt még a 2000-es évek elején, de szép karriert futott be a szocialista-liberális kormányzás ideje alatt is.

Egykori szabad demokraták az Együtt 2014-hálózatban (Heti Válasz) Forrás: Heti Válasz

Életútja szerint a Gyurcsány-kormányok Igazságügyi Minisztériumának főosztályvezetője, 2007-től a Kiss Péter-féle Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára, majd államtitkára lett.

Ezt a pozícióját a Bajnai-kormány alatt is megtarthatta. (Ebben az időszakban forgott itt Karácsony Gergely is, akkor még tanácsadóként.)

Tordai olyan nagy ember volt Gyurcsányék idején, hogy egy 2012-es cikk szerint olyan is előfordult, hogy ő vezette a kormányülést Gyurcsány távollétében.

Tordai Csaba Forrás: Kontra

A Bajnai-kormány idején a Magyar Közlöny kiadásának felelős szerkesztője is volt, és a 2009-es évhez köthető a legnagyobb szakmai baklövése: 2009-ben kiadta a Közlöny az egységes szerkezetbe foglalt – értsd: a korábbi módosításokkal együtt látható – Alkotmányt, azonban akit Karácsony Magyarország egyik legjobb közjogászának nevezett, beletett egy tíz éve hatályon kívül helyezett rendelkezést az Alkotmány szövegébe.

Persze, az is lehet, hogy nem volt véletlen.
Nem csoda, hogy Navracsics Tibor igazságügyi miniszterként szinte rögtön felmentette pozíciójából. A szocialisták érdekes értékítéletét mutatja, hogy nem sokkal a fenti szarvashiba után a Bajnai-kormány regnálása végén kitüntették Tordait a Magyar Köztársaság Érdemrendjének középkeresztjével.

Forrás: kozigazgatas.magyarorszag.hu

Komoly szerepe volt a Bajnai-féle Együtt létrehozásában, de a Soros-birodalmat is kitartóan szolgálja.

Karácsony Gergellyel való ismeretsége még a Gyurcsány-Bajnai kormányok idejére nyúlik vissza, hiszen míg Tordai államtitkárként, Karácsony tanácsadóként sürgött-forgott a Miniszterelnöki Hivatalban.

Hogy régóta ismerik egymást, azt jól mutatja, amiről egy 2012-es Heti Válasz-cikk is beszámol, miszerint

az akkor már alakuló Bajnai-féle Együtt megbeszélésére Tordai csábította el az akkor még LMP-s Jávor Benedeket és Karácsony Gergelyt.

Ez vezetett végül az akkor még Schiffer András által vezetett párt kettészakadásához és az Együtt megalapításához.

Forrás: Heti Válasz

Tordai tehát a kormányváltást követően is minden lépésével a Bajnai-Gyurcsány, valamint a Soros-birodalom érdekeinek megfelelően cselekedett.

A Tűzfalcsoport meg is említette egy 2017-es cikkben, hogy Sepsi Tiborral – akivel együtt tulajdonolták az Átlátszót kiadó céget - mindent megtesznek a Helsinki Bizottság és a TASZ érdekének képviselete érdekében.

Tordai például fel is szólalt egy, a TASZ és az Open Society Institute által, a határon túli magyarok levélszavazása ellen szervezett konferencián,

ahol elmondta, hogy ez a jogintézmény mennyire diszkriminatív.

Forrás: OSI

De hogy mennyire ehhez a körhöz tartozik Tordai, azt jól mutatja, hogy kuratóriumi tagja volt a Bajnai-féle, Soros és Clinton által finanszírozott Haza és Haladás alapítványnak.

2011-ben több hazai Soros-szervezetet összefogva hozták létre a Költségvetési Felelősségi Intézetet (kfib.hu), hogy a hazai költségvetést befolyásolják, arra nyomást gyakoroljanak.

Ha már - tegyük gyorsan hozzá - kormányzásuk alatt nem tudták stabilan tartani a költségvetést.

Többször is meghívott vendég volt közjogászként az Open Society Archives konferenciájára szakértőként közjogi témákban.

Ügyvédként is szélsőliberális ügyek mellé állt

De hogy mit is képvisel ő még a Soros-birodalom és Bajnai érdekei mellett, azt jól mutatja, hogy

ügyvédként többek közt az azonos nemű, már külföldön összeházasodott párok hazai képviseletét látta el, de képviselte a Momentum Mozgalmat is 2017-ben, akik akkor éppen népszavazást kezdeményeztek a külföldről finanszírozott civilek átvilágítása ellen.

Forrás: A Kúria végzése

Vagyis a Soros-szervezetek átláthatósága ellen. Ha esetleg nem gondoltuk volna, hol áll Tordai, akkor ezzel leleplezte magát.


Ő képviselte Iványi Gábor volt SZDSZ-es lelkész egyházát is az állammal szembeni pereskedése során.

A Népszavának vagy épp a 168 órának rendszeresen megszólaltatott szakértője.

Az Átlátszó alapítója volt

Bodoky Tamással alapították meg a szintén Soros-által – is – finanszírozott Átlátszó.hu-t, aminek egészen Karácsony főpolgármesterré választásáig tulajdonostársa volt. De nem volt feszültségmentes a jelenléte itt sem, mivel egyes kollégái kifogásolták a virtigli, elkötelezett baloldali múltat, ha már a függetlenséget és transzparenciát tűzte a portál a zászlajára.

Forrás: Átlátszó.hu

Karácsonnyal régről ismerik egymást, jogi tanácsadóként és cégvezetőként is reaktiválta Tordait

Karácsony Gergely főpolgármesterré választását követően először főjegyzőként merült fel a neve, aztán végül jogi tanácsadó lett

Karácsony mellett havi több mint 400 ezer forintért.

Emellett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke lett, ami szintén elég fontos pozíció.

Vele egy újabb régi baloldali bútordarab került reaktiválásra Karácsony mellett, aki több ponton köthető a Soros-birodalomhoz is.

Tordai emellett 2010-2013 között együtt üzletelt a Bajnai-kormány pénzügyminiszterével, Oszkó Péterrel is az üzletviteli tanácsadással foglalkozó TMC First Kft.-ben.

Oszkó Péter Forrás: kontra.hu

De több másik céges érdekeltséggel is rendelkezik.

Vele sem újítja meg Karácsony a baloldalt, ezt nem nehéz kijelenteni.