Továbbra sincs válasz a baloldal nagy rejtélyére: ma öt éve tűnt el az MSZP-s Sápi Attila

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt el
Vágólapra másolva!
Ma öt éve, hogy nyomtalanul eltűnt Sápi Attila, az MSZP zuglói önkormányzati képviselője, aki azóta sem került elő. A baloldal nagy rejtélyére tehát továbbra sincs válasz, így csak találgatni lehet arról, mi történt Sápival. Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke bízik abban, hogy hamarosan kiderül, mi történt 2016. január 5-én.
Vágólapra másolva!

Borbély Ádám közösségi oldalán közzétett posztjában emlékezett meg az MSZP-s önkormányzati képviselő eltűnéséről.

- fogalmazott titokzatosan a kormánypárti politikus, aki egyúttal felelevenítette, egyes beszámolók szerint mit mondott Sápi közvetlenül az eltűnése előtt. "Nem hagyhatjuk, hogy a Vas megyei zűrös ügyek Zuglóban folytatódjanak és az eltűnés ennyi év távlatából is hosszan elnyúló árnyékot vessen kerületünk közéletére. Bízunk benne, hogy hamarosan kiderülhet, mi történt 2016. január 5-én" - tette hozzá a szocialisták Vas megyei ügyeire utalva.

Borbély Ádám egyúttal azt kérte, ha valakinek érdemi információja van az ügyben, mihamarabb forduljon a nyomozó hatósághoz.

A Magyar Nemzet mai cikkében azt valószínűsítette, hogy Sápi "vélhetően már nincs az élők sorában". A lap kiemelte, hogy a szocialista politikust a BRFK továbbra is eltűntként keresi. A férfit a hatóságok a körözési törvény alapján 2106. január 5-ig biztosan keresni fogják, ha addig nem kerül elő élve vagy holtan.

Mint írták, az eltűnésekor 43 éves szocialista politikus őrző-védő cége klasszikus körbetartozós lenyúlás részese volt; a céget Sápi eltűnése után az adóhatóság felszámolta és törölte a cégjegyzékből. Kiderült, hogy a Toro Security System Vagyonvédelmi Kft. legalább 176 millió forint kárt okozott az államnak. Azt, hogy ez a pénz végül kinél, kiknél landolt, nem sikerült megállapítani. Az indíték így adott, ennyi pénzért vagy éppen azért, hogy ne tudja elárulni a körbetartozási lánc szervezőjét, haszonélvezőjét, megölhették.

Nem mellékes körülmény, hogy a baloldali politikust megfenyegethették és meg is verték, mielőtt nyoma veszett. Sápi egyébként a zuglói alapszervezetet vaskézzel irányító Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő személyes felfedezettjeként lett kerületi képviselő.