A Nemzeti Választási Bizottság kiadta Schaller-Baross Ernőnek az uniós mandátumot

Schaller-Baross Ernő
Kecskemét, 2017. október 12. Schaller-Baross Ernő, a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány kuratóriumi elnöke előadást tart a Közép-európai Civil Konferencián Kecskeméten 2017. október 12-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kiadta Schaller-Baross Ernőnek Szájer József mandátumát. A testület egyhangú szavazáson döntött így.
Vágólapra másolva!

Kedden derült ki, hogy a Fidesz a Miniszterelnökség nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárát jelöli a megüresedett európai parlamenti képviselői helyre. Mint ismert, a vonatkozó törvény szerint ilyen esetekben az érintett párt által megnevezett jelöltnek kell kiadni a brüsszeli helyet, olyannak, aki eredetileg is szerepelt a listán.

A váltáshoz szükség volt az NVB jóváhagyására is: az MTI tudósítása szerint a testület csütörtöki ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy kiadja a mandátumot. A kormánypárti politikus a határozat jogerőre emelkedését követően veheti át azt. Mint ismert, Schaller-Baross Ernő a Fidesz 2019-es uniós listájának az 51. helyén szerepelt.