A bíróságon találkozott Csenge gyilkosának szüleivel a lány anyja

Borsodnádasd, gyilkosság riport
Borsodnádasd, gyilkosság riport 2017.09.05
Vágólapra másolva!
A szikszói bíróságon találkozott össze a 2017-ben megölt Csenge édesanyja lánya gyilkosának szüleivel. Róza saját bevallása szerint nem viselkedett úrinőként.
Vágólapra másolva!

– Olyan idegesség tört rám, hogy azt hittem, menten elájulok – idézte fel a találkozást a Blikknek Róza. A négy éve meggyilkolt Csenge édesanyja azért ment be a szikszói bíróságra, hogy átvegye lánya holmijait, amelyeket a bíróság az eljárás idejére lefoglalt. Lánya gyilkosának szülei is ugyanezen okból voltak az épületben.

Az utcára sem mer kimenni

– Annyit nem mondtak, hogy bocsánat vagy sajnáljuk, Róza. Bevallom, nem viselkedtem úrinőként, kiabáltam mindent rájuk, ami a szívemet nyomta. Aztán a nő elővette a mobilját, és felvette, amiket mondtam – mondta a nő a lapnak, aki bevallása szerint pokoli pillanatokat élt át.

Rózát azonban a váratlan találkozáson kívül más is felzaklatta aznap.

– Visszakaptam ugye a kislányom dolgait, amiket évek óta nem láttam, és

de a láncban megakadt – mondta a nő. A cikk szerint Róza lánya halála óta az utcára sem mer kimenni, pánikbeteg lett, megnyugvást csak az jelent a nő számára, ha a temetőben lehet.

Megölte és a vízaknába dobta a lányt

A 17 éves Csenge és falubelije, B. Roland 2017. szeptember 3-án találkozót beszélt meg Borsodnádasd egyik templomához.

Tragédiába fulladt a találkozó 2017 szeptemberében Fotó: Csudai Sándor - Origo

A randevú azonban tragédiába fulladt: a fiú megölte a lányt, majd a testét egy vízaknába dobta. Első fokon a bíróság mindössze négy évre ítélte a tettest, másodfokon azonban 18 évet kapott.