Gyurcsány Ferenc egykori hálózatszervezője védi Krekó Pétert

Krekó Péter a Political Capital vezetője
Budapest, 2015. február 5. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója a Political Capital és a King Baudouin Alapítvány Új Egyezményt Európának? - Vita az Európai Unió jövőjéről című konferencián a budapesti Corner Rendezvényközpontban 2015. február 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Krekó Péter, a baloldal által sztárolt elemző a brüsszeli Politicóban leplezte le a baloldal stratégiáját. A botrányos kijelentésre Orbán Viktor miniszterelnök úgy reagált, hogy „Ennél gonoszabb mondatot azért ritkán hall az ember".
Vágólapra másolva!

Krekó Péter egyébként a Political Capital nevű elemző egyik vezető munkatársa. Weblapjukon még fel is tüntetik, hogy a Bertelsmann Stiftung, a Norway Civic Grants és persze az Open Society Foundations is a projektjeik támogatói között találhatóak, írja a Tűzfalcsoport.

Forrás: Tűzfal Csoport

Legfontosabb nemzetközi partnereik között említik a CEU-t, és még a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségét is.

Forrás: Tűzfal Csoport

Legfontosabb hazai együttműködő partnereik közül pedig nem hiányozhatnak olyan ismert Soros-intézmények, mint az Eötvös Károly Intézet, az Átlátszó, vagy éppen a Helsinki Bizottság és a TASZ sem.

Forrás: Tűzfal Csoport

Egy ügyvéd, a feljelentések és a hálózat

Krekó Péter büntetőfeljelentést tett a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, valamint a Magyar Nemzet két publicistája ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.

Krekó Pétert a Gyurcsány-féle AMŐBA egykori főkurátora, név szerint Horváth Lóránt ügyvédként képviseli. Horváth Lóránt az Alapítvány a Modern Baloldalért nevű szervezet kuratóriumi elnöki tisztjéről az után távozott, miután a megfogalmazása szerint „nem kapott segítséget ahhoz, hogy az alapítvány tartozásait rendezni tudja". A korabeli sajtóhírek szerint a szervezet százmilliós adósságot halmozhatott fel.

Forrás: Tűzfal Csoport
Forrás: Tűzfal Csoport

Horváth Lóránt ügyvéd Wikipédia-oldaláról kiderül, hogy az ügyvéd párja Török Réka, az ATV műsorvezetője és a Heti Napló Sváby Andrással magazinműsor szerkesztő-riportere.

A Tűzfalcsoport cikke megjegyzi, hogy „Minden, amit tudni kell a Szputnyik V- és kínai vakcinákról!" – című anyagában többek között a vakcinákba vetett bizalomról készített nemrég riportot. Pont arról a témáról, amiről Krekó is beszélt, akinek az ügyvédje a szerkesztő-riporter párja.

A műsorban több durva manipuláció is van, ezekkel kapcsolatban a napokban a Magyar Nemzet is írást közölt.

Az ATV-n feltűnően magasztalják Krekó Pétert

A Krúg Emília által vezetett Egyenes beszédben hosszú perceket adtak a fölényeskedő Krekó Péternek, hogy tovább beszéljen a kínai és az orosz vakcina népszerűtlenségéről is. Azt persze elhallgatták, hogy a népszerűség mértéke nem a hatékonyság kulcsa.

Krekó azt is megengedte magának a beszélgetés során, hogy a botránya kapcsán elhangzott egyes jobboldali véleményeket összefüggésbe hozza mentális betegségekkel (paranoid tévképzet), és a pszichiátriákkal említette egy mondatban mindezeket.

A feltűnően elfogult műsorvezető egy adott ponton már a jobboldal és a törzsi gondolkodás összefüggéseiről beszélve mentegette az elemzőt. Az ATV azóta sem határolódott el a propagandistától, továbbra is a csatornánál dolgozhat. Kifejezetten visszatetsző volt, ahogy a műsorvezető folyamatosan Krekó érzéseire terelte a hangsúlyt, ezáltal megteremtve az áldozati státuszt az elemző számára. Ritkán látni ilyen elfogult és nyílt baloldali propagandát.

Az összefonódásoknak nincs vége: Gyurcsány mindenkit összeköt

Ha megnézzük Horváth Lóránt ügyvéd weboldalát, akkor találunk ott egy „Rólunk mondták" rovatot, ahol többek között az a Sváby dicséri, akinek a műsorában a párja riporter.

Forrás: Tűzfal Csoport

De Török Réka (az ügyvéd párja) is szépeket mond, persze az érzelmi viszony nincs feltüntetve, tehát elfogulatlannak semmiképp nem nevezhető, etikailag pedig eléggé megkérdőjelezhető ez az eljárás.

Forrás: Tűzfal Csoport

A rovatban egyébként olvasható a Gyurcsánytól kitüntetést átvevő Fleck Zoltán véleménye is, aki legutóbb arról értekezett, hogy ha az ellenzék nyer '22-ben, akkor „Nagy valószínűséggel egy '22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után".

Milyen érdekes, hogy Fleck Zoltán annak a Soros-közeli Eötvös Károly intézetnek az igazgatója, amelyet legfontosabb hazai partnerei között említ Krekó Péter munkahelye, a Political Capital. Az oldalon egyébként Horváthék médiában tett nyilatkozatait is szemlézik, itt kizárólag Sváby műsorát tüntették fel. Annak a Svábynak a műsorát, ahol az ügyvéd párja dolgozik. Vajon tudott erről az ATV vezetése? Ha tudott róla, akkor miért nem tettek semmit a gyakorlat ellen? - teszi fel a kérdést a Tűzfalcsoport.

Forrás: Tűzfal Csoport

Török Réka egyébként az ATV nevét is tartalmazó (torokreka_atv) Instagram-oldalán nyilatkozott pozitívan Horváth ügyvéd felkészültségéről.

Forrás: Tűzfal Csoport

A baloldal halálkampányáról

Pénteken a Fidesz közleményében összefoglalta mindazt, amit a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal halálkampányáról tudni érdemes.

A baloldal azt a kínai vakcinát támadja, amellyel az Egyesült Arab Emirátusoktól kezdve Szerbián át már több mint egymillió embert, köztük vajdasági magyarokat, oltottak be. Gyurcsányék azért ellenzik a kínai vakcinát, mert úgy gondolják, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik. Semmi sem drága nekik a hatalomért, halálkampányukkal a magyar emberek életét veszélyeztetik politikai haszon reményében, írja a Tűzfalcsoport.