Pörzse Sándor és Havas Henrik a Jobbik tévéjében butázta és parasztozta a magyarokat - videó

Havas Henrik Pörzse Sándor Saller
nemzeti1tv
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet és a Vasárnap.hu szemlézték a Jobbik párttévéjének, az N1TV-nek az egyik műsorát, amelyben a volt jobbikos politikus, Pörzse Sándor és a szexuális zaklatási botrányai miatt a közéletből távozni kényszerült baloldali megmondóember, Havas Henrik „butának és parasztoknak" nevezték az általuk mélységesen lenézett és megvetett magyarokat. A Vasárnap.hu értékelése alapján, „ha magyargyűlöletről van szó, tökéletes az összhang a két médiaszemélyiség között".
Vágólapra másolva!

Ugyan a Jobbik ma már minden szempontból baloldali pártnak tekinthető, mégis szürreális volt azt látni, ahogy az N1TV-ben (amely a párt online televíziója) Pörzse Sándor és Havas Henrik a lehető legnagyobb egyetértésben gyalázta a magyarokat az utóbbi által vezetett műsor február 19-i adásában.

Havas Henrik és Pörzse Sándor Forrás: YouTube

A szexuális zaklatási botrányai miatt a közéletből távozni kényszerült Havas Henrik viselkedése természetesen nem akkora meglepetés, az elmúlt évtizedekben már hozzászokhattunk a „tanár úr" keresztény- és magyarellenes megnyilvánulásaihoz, bunkó, nagyképű stílusához.

Az ő esetében inkább az vet fel kérdéseket, hogy egy olyan csatornánál vezet műsort, amely néhány évvel ezelőtt még Adolf Hitlerről készített születésnapi riportot.

Teljesen más azonban Pörzse Sándor helyzete. Az ismert újságíró az Echo TV-n gyártott erősen jobboldali hangvételű műsorokat, majd a Magyar Gárda egyik megalapítója és jobbikos országgyűlési képviselő lett, valamint a Jobbikhoz kötődő radikális lap, a Barikád főszerkesztőjeként is dolgozott.

Pörzsének innen sikerült eljutnia oda, hogy

ma már Wass Albert könyveinek olvasását vagy éppen a lovas íjászkodást is olyan dolgoknak látja, amiket „azért kinő az ember".

Az újságíró Havas február 19-i műsorában azt is elmondta, hogy sokáig azt hitte, hogy a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások "megvilágosították".

– hangoztatta.

Természetesen Havas Henrik sem állhatta meg, hogy ne rúgjon bele egyet a magyarságba.

– erősítette meg Pörzse szavait, majd azt fejtegette, hogy Trianon után

kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr".

És ezek most gyűlölik Budapestet, amely valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni – zárta a monológját Havas Henrik.

A Vasárnap.hu munkatársaiban felmerül a kérdés,

vajon ez a két remek ember más népet, nemzetet, etnikumot is le merne kollektíven butázni és parasztozni, vagy csak a magyarság meggyalázásához elég bátrak?

Egyáltalán: miért beszélnek így a magyarságról?