Magatehetetlen élettársára gyújtotta a házat egy nő Mányon

Mány, felgyújtott ház
A szomszédok vették észre a tüzet és mentették meg a férfi életét
Vágólapra másolva!
Többszörösen minősülő emberölés kísérlete, valamint közveszélyokozás miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron magatehetetlen élettársára gyújtotta a házat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a nő élettársa fiával fennálló rossz viszonya miatt úgy döntött, hogy felgyújtja a mányi házat, ahol hárman laktak együtt. Benzint vett egy benzinkúton.

Amikor az élettársa fia elment otthonról, szétlocsolta a földszinten és a tetőtérben, és meggyújtotta.

Annak ellenére, hogy tudta, a korábbi agyvérzése miatt magatehetetlen élettársa az alagsorban van. Amikor a benzin meggyulladt, kisétált a házból.

A szomszédok vették észre a tüzet és mentették meg a férfi életét Forrás: Police.hu

A férfit a szomszédok mentették ki a lángokból, nem sérült meg.

Másnap reggel az asszony Balatonvilágosról tárcsázta a segélyhívót. Azt mondta, szeretné feladni magát, mert előző este felgyújtotta mányi otthonát. Az 54 éves nőt elfogták, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe vitték kihallgatására. Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indítottak ellene eljárást. Őrizetbe vették. A nő a rendőröknek elmondta, amikor látta a tüzet fellobbanni és kiment a házból, kocsiba ült, és azonnal Balatonvilágosra ment.

A mányi háztüzet a tűzoltóknak sikerült eloltani Forrás: Police.hu

A gyújtogatót végül többszörösen minősülő emberölés kísérletével és közveszélyokozással vádolták meg.

Az ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást és a letartóztatása fenntartását indítványozták.