Gyurcsány egészségügyi szakpolitikusa szerint a keleti vakcina: kitolás

Gyurcsány Ferenc, Komáromi Zoltán
Vágólapra másolva!
Kitolásként értékelte néhány napja a HetiTV-nek adott nyilatkozatában Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa, hogy a kormány kínai és orosz vakcinákat küld az önkormányzatoknak. A Gyurcsány-párti politikus azt is hozzátette, hogy ezzel "nem az ellenzéki polgármesterekkel tolnak ki, hanem az ott lakó polgárokkal". Folytatja tehát az oltásellenes kampányt Komáromi, aki korábban egyes oltóanyagoknál a betegséget is jobbnak nevezte.
Vágólapra másolva!

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Komáromi Zoltán a HetiTV-ben ismét durván támadta az orosz és a kínai vakcinákat. Mint írta, szerinte vállalhatatlan, hogy egy praktizáló háziorvos így viszonyuljon az életmentő oltóanyagokhoz.

Komáromi szerint "kitolás" a vakcina

Már a beszélgetés elején szóba kerültek a keleti oltások, amelyekről a DK-s egészségügyi politikus ezúttal is végig derogálóan beszélt. Amikor azzal dicsekedett, hogy milyen sok embert beoltott, fontosnak tartotta kiemelni, hogy ezt "olyan körülmények között" sikerült teljesítenie, hogy "jobbára csak" orosz és kínai vakcinákat kapott. Azt ugyanakkor - gondolatmenetéből kifolyólag - kénytelen volt elismerni, hogy betegei elfogadták mind a Szputnyikot, mind a Sinopharmot.

Komáromi azt is mondta, a kormány úgy próbál meg "kitolni" a baloldali vezetésű önkormányzatokkal, hogy orosz és kínai vakcinákat küld nekik. Magyarán,

a baloldali párt, a DK egészségügyi politikusa "kitolásként" értékeli az orosz és a kínai oltóanyagokat.

Komáromi Zoltán (DK) folytatja az oltásellenes kampányt Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Komáromi egyébként még azt is hozzátette, hogy ezzel "nem az ellenzéki polgármesterekkel tolnak ki, hanem az ott lakó polgárokkal".

Mindez teljes mértékben összhangban van a baloldal oltásellenes kampányával, hiszen nemrég Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese fogalmazott úgy, hogy a kormány megpróbálja rátukmálni a magyarokra a Sinpoharmot.

Az erzsébetvárosiak egyébként az átlagosnál is többször hallgathatják Komáromi Zoltán helyzetértékelését. A baloldali politikus legutóbb egy online lakossági fórumon bírálta a kínai vakcinát. Mint ismert, a DK egészségügyi szakpolitikusa korábban azt nyilatkozta, hogy bizonyos oltásoknál még a koronavírus is jobb. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a kijelentés miatt etikai eljárást helyezett kilátásba.

És ezek után, április 1-jén is az oltás ellen kampányolt Komáromi Zoltán a HetiTV-ben.

Fidesz: Folytatja a baloldal

A Fidesz úgy látja, hogy a baloldal folytatja az oltásellenes kampányát. Mint írták, a baloldali pártok ma is aláírásokat gyűjtenek a kínai és az orosz vakcinák ellen, éppen ezért arra kérték őket, hagyják abba az akciójukat.

A kormánypárt kifogásolta, hogy miközben a baloldali pártok másokat lebeszélnek, politikusaik "magukat bezzeg sorban beoltatják". Véleményük szerint a baloldali pártok "felelőtlen kampányának az áldozata" Penz András, volt DK-s önkormányzati képviselő is, aki nem fogadta el a kínai vakcinát, majd megbetegedett és meghalt.