Balesete buktatta le a magyar drogfutárt

Vágólapra másolva!
2020. május 23-án 13 óra 16 perckor, Pécs határában, a 66-os úton balesetet szenvedett egy motoros. A férfit a mentők kórházba szállították, ahol a holmijának leltározása során az egészségügyi személyzet két darab tégla formájú, nejlonzacskóba csomagolt kábítószergyanús tömböt talált.
Vágólapra másolva!

A rendőrök gyorsteszttel megállapították, hogy a csomagok kokaint tartalmaznak, és felmerült a gyanú, hogy a férfi fogyasztotta is a szert. T. Norbert gyódi tartózkodási helyén megtartott kutatás során a rendőrök további 98 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

Mivel a lefoglalt kábítószergyanús anyag meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) átvette a nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Forrás: police.hu

Az igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt, több mint 2 kilogramm mennyiségű kábítószergyanús anyag kokainnak minősül, amelynek feketepiaci értéke több mint 80 millió forint. A toxikológiai szakvélemény pedig alátámasztotta, hogy a férfi kokaint és amfetamint fogyasztott.

A KR NNI munkatársai azt is megállapították, hogy T. Norbert értékesítésre szállította a kokaint a balesete idején, ezért vele szemben a továbbiakban kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben befejezték a nyomozást és az ügy iratait a napokban átadták a Baranya Megyei Főügyészségnek.