A volt indexesek blogjának főszerkesztője Karácsony emberével egyeztetett

Vágólapra másolva!
Dull Szabolcs, a volt indexesek blogjának, a Telexnek a társfőszerkesztője és Dorosz Dávid május 8-án, szombaton találkoztak egy, a Király utcában található bárban. Az esti találkozó rendkívül jó hangulatban telt, érezhetően a felek régóta ismerik egymást. Az összejövetel pont egy héttel azelőtt volt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson – írta a PestiSrácok.hu.
Vágólapra másolva!

A Pestisrácok egyik olvasója együtt látta Dull Szabolcsot és Dorosz Dávidot egy budapesti szórakozóhelyen. A szemtanú arról tájékoztatott, hogy Dull és a Párbeszéd kampányfőnöke hosszasan egyeztetett. A találkozóról a Pesti Srácok megkérdezte az érintetteket. Dorosz Dávid sajtós munkatársa azt mondta, hogy ő nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy Dorosz találkozott Dull-lal, aki e-mailben erősítette meg a találkozó tényét, de szerinte ez nem veszélyezteti munkája független/objektivitását:

Dull volt egyébként az Index korábbi főszerkesztője.

Akkoriban kiderült, hogy Dull az Index-botrány közben folyamatosan egyeztetett baloldali politikusokkal, köztük Gyurcsánynéval, a beszélgetéseiket Dull híváslistája buktatta le.

Dull ekkor is arra hivatkozott, hogy politikai újságíróként szokott politikusokkal egyeztetni. Úgy fest, hogy ez bevett kommunikációs formula nála.

Dorosz Dávid korábban Karácsony Gergely helyettese volt, de úgy döntött a Párbeszéd, hogy inkább a kampányban kell segítenie a baloldalt, ezért lemondott a pozícióról. Pont a Dull-lal történt találkozó után jelentette be az MSZP és a Párbeszéd, hogy Pest megye 5. számú választókerületében őt indítják parlamenti képviselőjelöltnek.