Karácsony Gergely magyarázkodni kezdett, amiért nem tud semmilyen nyelvet

Vágólapra másolva!
Közösségi oldalán magyarázkodni kezdett Karácsony Gergely, amiért egy világváros vezetőjétől szokatlan módon nem tud angolul. (Egyébként semmilyen nyelven sem.) Rövid posztjában elismerte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök angolja jobb, mint az övé. Mint ismert, a baloldali politikus azzal bukott le a napokban, hogy tolmáccsal nyilatkozott az Economist nevű nemzetközi lapnak.  
Vágólapra másolva!

A "hirtelen támadt érdeklődésre reagálva", némileg váratlanul magyarázkodni kezdett közösségi oldalán Karácsony Gergely, amiért nem beszél nyelveket. Pár soros posztjában elismerte, hogy Orbán Viktor beszélt angolja "alighanem jobb", mint az övé.

A baloldali főpolgármester esete nem szokványos: a nagyvárosok vezetői felsőfokú szinten beszélnek nyelveket, hogy maximálisan képviselni tudják az általuk képviselt közösségek érdekeit.

Nem megy az angol Karácsonynak, magyarázkodni kezdett miatta Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Emlékezetes, a történet onnan indult ki, hogy a múlt héten megjelent a főpolgármesterrel egy angol nyelvű interjú az Economistban, amiben egyébként végig a kormányt támadta. Utólag kiderült, hogy mivel Karácsony nem beszél angolul, ezért tolmács segítségét vette igénybe a beszélgetés során.

Fürjes Balázs, Budapestért felelős államtitkár szerint nincs jó üzenete ennek, hiszen egy vezető politikustól elvárható, hogy jól beszéljen nyelveket. Mint posztjában írta, Orbán Viktor jól beszél angolul, és ez a nemzetközi politikában alapvető elvárás.

Reagált az interjúra Dömötör Csaba államtitkár is. Fürjes Balázshoz hasonlóan ő is kiemelte Karácsony nyelvtudásának hiányát, majd hozzátette: "A PR-futamokon túl egy dolog fájóan hiányzik az Economist írásából. Annak bemutatása, hogy mit tett Karácsony érdemben főpolgármestersége most már nem kevés idejében. Azaz, hogy mit nem. Pár darab rovarhotel és hatvan zsák kesergés aligha nevezhető teljesítménynek"

Karácsony nyelvtudásának hiánya egyébként már a 2018-as parlamenti választási kampányban is téma volt. Akkor a Figyelő írt arról, hogy a baloldalon többen megrökönyödtek azon, hogy nyelvek ismerete nélkül próbál kormányfő lenni.