Folytatódik az OperaSzerda - nézze Debussy operáját élőben az Origón!

Vágólapra másolva!
Folytatódik az OperaSzerda, az Operaház élő közvetítéssorozata az Origón. Ma Debussy Pelléas és Mélisande című operájának keresztmetszetét láthatják. 
Vágólapra másolva!

Az Opera minden szerdán 20 órától az intézmény Facebook-oldalán bemutatja egy, a leállás ideje alatt elmaradt operaprodukciójának keresztmetszetét. Zongorán az intézmény korrepetitorai kísérnek, a mű legfontosabb részleteit pedig a produkciók főszereplői éneklik; így szándékozik az Opera fellépési lehetőséget biztosítani a munkájuktól egyik napról a másikra eleső énekeseinek. A színpadi előadás fotóival színezett egyórás esteken, bár nem csendül fel a teljes mű, a cselekmény érthető marad, hiszen Mona Dániel zenetörténész összekötő szövegekkel foltozza be a szüzsén keletkezett lyukakat.

A Pelléas és Mélisandé cselekménye Trisztán és Izolda történetére emlékeztetheti a nézőt. Itt is egy idősebb férfi áll két fiatal közé, akik életükkel fizetnek szerelmükért. A valós cselekményt szinte teljesen nélkülöző darab álom és valóság határmezsgyéjén játszódik, Debussy érdeklődését azonban éppen ez keltette fel - írja az Opera ismertetője.