Már a jegyző is otthagyta Pikó András hivatalát, Karácsony Gergely párttársa jöhet helyette

Vágólapra másolva!
Nem sokkal a józsefvárosi önkormányzattal foglalkozó cikkünk megjelenése után távozott tisztségéből Pikó András jobbkeze, Czukkerné Pintér Erzsébet jegyző, valamint a polgármesteri kabinet egyik tagja. Megírtuk, hogy az önkormányzati választás óta eltelt másfél évben közel 150-en hagyták ott a hivatalt a fizetésbeli különbségek és a munkahelyi körülmények miatt. Úgy tudjuk, komoly zavar alakult ki a hivatalban, mindenki egymásra mutogat. A jegyzőnek úgy tűnik, elege lett Karácsony Gergely közeli szövetségeséből, Pikó Andrásból.  
Vágólapra másolva!

A napokban távozott a józsefvárosi hivatalból Czukkerné Pintér Erzsébet jegyző, valamint Pálinkás Balázs, a polgármesteri kabinet egyik tagja. Információink szerint a felek a jegyző esetében közös megegyezéssel szüntették meg a jogviszonyt. Úgy tudjuk, az Origo cikke nagyban hozzájárult a váláshoz, ez volt "az utolsó csepp a pohárban".

Értesüléseink szerint nagy a csönd a hivatalon belül, és a legtöbben azt találgatják, ki szivárogtatott lapunknak. Czukkerné távozásával Pikónak új jegyzőt kell kijelölnie, akinek a személyében koránt sincs egyetértés. A szakmai apparátus egy elismert jogászt szeretne, míg a Karácsony Gergely és Pikó András politikai kinevezettjeinek Melegh Mónika aljegyző a favoritja. Róla korábban megírtuk, hogyan lett egy egyszerű párbeszédes pártaktivistából Józsefváros második-harmadik számú jogi szereplője, így Karácsony most is erősen közbenjár az érdekében.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, józsefvárosi képviselője tegnapi posztjában foglalkozott az üggyel. "Ajjaj. Fejetlenül marad egy ideig a józsefvárosi önkormányzat hivatala, mert Pikó András sumákolásaihoz már a jegyzője és az egyik kabinetvezetője sem asszisztál tovább" - írta.

Pikó András, józsefvárosi polgármester koccintás közben Forrás: Facebook/Pikó András

Kedden írtunk arról, hogy az önkormányzati választás után egészen mostanáig 141-en távoztak a józsefvárosi polgármesteri hivatalból, miközben 154-en érkeztek. Arról is beszámoltunk, hogy a szokatlanul nagy fluktuációnak többek között a politikai kinevezettek és a szakmai apparátus fizetése közötti látványos különbség, illetve a rossz munkakörülmények az okai.

Példának okáért: Pikó András kabinet-vezetőhelyettese, Pálinkás Balázs, az úgynevezett fizetéseltérítéseknek köszönhetően havi 700 ezer forintot vihet haza, miközben a szimpla köztisztviselők ennek csupán a töredékét. Utóbbiaknak ugyanis a politikai kinevezettekkel ellentétben nem "térítik el a bérét" az illetménytáblától, pedig legalább annyira rászolgálnának. A baloldali polgármester tavaly októberi körleveléből kiderült, hogy a munkahelyi légkör sem az igazi, a munkakörülmények pedig egyenesen botrányosak. A munkatársak közül többen panaszkodtak az épületben található mosdók állapota miatt, ahonnét orrfacsaró bűz terjed. A baloldali városvezetés annyit tett, hogy kihelyezett pár légfrissítőt.

A "mozgolódások" egyik központja a Jogi Iroda volt, ahonnan a váltás óta 10-en mentek el és 11-en érkeztek. Úgy tudjuk, az elmúlt évben rendszeressé váltak a felmondások a szervezeti egységnél. Többek között távozott Sengel Éva irodavezető, akit Pikó személyesen hozott magával tavaly januárban, ehhez képest öt hónapig bírta ki.