Rágyújtotta a házat volt élettársára és új párjára egy tiszakécskei nő

Vágólapra másolva!
Tíz év fegyházbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen egy tiszakécskei nőt, aki rágyújtotta a házukat volt élettársára és annak új párjára 2019 őszén.
Vágólapra másolva!

Egy 44 éves nő tíz évig élt egy férfival a közös tulajdonukban lévő családi házban. Kapcsolatuk 2013-van megszakadt. A nő ezután külföldön dolgozott prostituáltként és időnként kábítószert is fogyasztott. 2019 júliusában hazatért Magyarországra, de addigra a férfi már egy másik nővel élt. A pár ideiglenesen befogadta a nőt az otthonába, de vendég úgy érezte, hogy ki akarják semmizni, el akarják venni a lakását.

A bűncselekmény előtti napokban kábító hatású anyagot fogyasztott, amitől zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, kialvatlanságra panaszkodott.

2019. szeptember 14-én azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll. Késő este tüzet gyújtott a házban és elsétált. Egyenesen a tiszakécskei rendőrőrsre ment, ahol bejelentette,

hogy rágyújtotta a házat a párra.

A férfi felriadt a tűzre és élettársával együtt az utcára menekült. Nem sokkal később visszamentek, hogy kimentsék a nőt, mivel nem tudták, hogy nincs otthon. Eközben a tűzoltókat riasztotta egy arra járó gyalogos.

A pár mindkét tagja 8 napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett, a ház pedig lakhatatlanná vált.

A nő ellen különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Az ítélet nem jogerős, mivel az ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be. A fellebbezéseket a Szegedi Ítélőtábla bírálja el.