Vádalkut köthetett a vállalkozó, akitől hazugságokkal csaltak ki pénzt

NAV elfogás építőipari cégháló csaló
Vágólapra másolva!
Vádalku állhatott azon ügyvédek letartóztatása mögött, akik több száz millió forintot csaltak ki egy vállakozótól azt ígérve, hogy kapcsolataik révén le tudják állítani az ellene folyó nyomozást.
Vágólapra másolva!

Vádalku állhat annak a három ügyvédnek a letratóztatása mögött, akik több száz millió forintot csaltak ki Cz. Zsolt vállalkozótól azt hazudva, hogy többek között Orbán Viktor és Pintér Sándor segítségével elsímitják az ellene folyó NAV-nyomozást - írja a Blikk.

Sz. Rolandot, Ny. Pétert és V. Attilát szerdán vették őrizetbe, a lap szerint egyikük elismerte a cselekmény elkövetését.

Cz. Zsolttól 800 millió forintot csaltak ki (illusztráció) Forrás: NAV

Vádalkut köthetett a kétségbeesett vállakozó

A cikkben emlékeztetnek, hogy Sz. Roland korábban a NAV igazgatója volt, miután innen távozott Berki Krisztián, Galambos Lajcsi és Gáspár Győző védője lett.

A férfit ügyvédként hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt nyolc hónapra előzetesbe került, végül a bíróság első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A gyanú szerint az ügyvédek a vállakozótól 800 millió forintot csaltak ki azt hazudva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és Polt Péter legfőbb ügyész, valamint NAV-os vezetők segítségével elsimítják az ellene költségvetési csalás miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás persze folyt tovább, és

a vállalkozónál később bejelentkezett a budapesti éjszakai élet egyik ismert figurája is,

aki hasonló indokkal 150 millió forintot kért tőle.

A Blikk szerint a kétségbeesett vállalkozó a vádalku reményében jelentette az esetet a hatóságnak.