Nem szabadulhat a saját fiát megerőszakoló kalocsai pedofil

pedofil botrány, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészséggel egyetértve a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát annak a 40 éves kalocsai férfinak az ügyében, akit nemi erőszakkal, és kiskorú veszélyeztetésével vádoltak, miután saját fiát rendszeresen zaklatta.
Vágólapra másolva!

A férfi részegen rendszeresen bántalmazta, és szexuálisan zaklatta, illetve megerőszakolta 13 éves fiát, miközben az aludt.

Emellett élettársát is rendszeresen bántotta, amiért az asszony idővel elhagyta. A fiú végül úgy vetett véget a zaklatásnak, hogy egy pedagógussal beszélt a történtekről.

A gyámhatóság elvette az apjától a gyereket és nevelőszülőnél helyezte el.

Illusztráció Forrás: AFP/Roos Koole

A rendőrök őrizetbe vették, majd letartóztatták a férfi, aki nem ismerte be a tettét.

A vádemelés után a Kecskeméti Törvényszék fenntartotta a férfi letartóztatását, aki ez ellen fellebbezett. Mivel a bűncselekmény súlyossága miatt akár 5 évtől 20 évig terjedő büntetést is kaphat.

Mivel fennáll nála a szökés, illetve rejtőzködés veszélye, úgy látják, hogy indokolt a letartóztatása.

A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla egyetértett a törvényszék és a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indokaival, ezért helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát. A pedofil ügyben a Szolnoki Törvényszéken döntenek majd.