Sorozattolvajokat kaptak el a rendőrök Jánoshalmán

Vágólapra másolva!
Pálinkafőző vörösréz kupolát, elektromos biciklit, szerszámokat és majdnem autókat is megpróbált ellopni két férfi, akik Jánoshalmán. Egyikük letartóztatásban várja a bíróság döntését, míg társa már egy korábbi börtönbüntetését tölti.
Vágólapra másolva!

Tavaly év végén a mélykúti férfinak és bajai tásának sem volt munkahelye, se jövedelme, ezért lopásokból próbálták fenntartani magukat. A mélykúti férfi december elején bemászott egy jánoshalmai ház udvarára, ahonnan ellopta a pálinkafőző vörösréz kupoláját és egy szarvas trófeát. December 30-án éjjel

a két férfii együtt csavargott Jánoshalmán, amikor kitalálták, hogy ellopnak egy utcán parkoló teherautót.

Az autót nem tudták elvinni, de befeszítették az ablakát és ellopták a benne lévő fúrógépet, sarokcsiszolót, szerszámosládát és mobiltelefont, összesen 240 ezer forint értékben. Ugyan ezen az éjszakán

egy személyautó hátsó ajtaját is felfeszítették és kilopták belőle a beépített autósmagnót a hangszórókkal együtt, valamint a tulajdonos 900 forintos kabátját is.

A mélykúti férfi az autót is el akarta lopni, a teherautó kifosztása után volt nála egy tapétavágó, aminek a hegyével az autó gyújtáskapcsolóját feszegette, de nem sikerült elindítania.

Három nappal később ez a férfi egy vasútállomásról ellopott egy elektromos biciklit és a helyi boltból pedig, 9 üveg márkás italt

és két mobiltelefont lopott el. A kiskunhalasi rendőrök a nyomozás során a lopott tárgyak egy részét lefoglalták, így az okozott kár részben megtérült.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfiakat üzletszerűen elkövetett lopással vádolja,

és azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék őket börtönbüntetésre. Az egyik férfi letartóztatásban várja az ítéletét, a másik pedig egy korábbi jogerős börtönbüntetését töltve.