Orbán Viktor: Az új magyar szabályozás gyermek- és szülővédelmi törvény - videó

HEGER, Eduard; ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz; BABIS, Andrej
Orbán Viktor magyar, Eduard Heger szlovák (háttal), Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök(balról jobbra) a visegrádi országok (V4) kormányfőinek egyeztetésén a brüsszeli EU-csúcs előtt 2021. június 24-én
Vágólapra másolva!
Az új magyar szabályozás arról szól, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás egyébként nehéz és bonyolult kérdéskörével, ennek eldöntése kizárólag a szülő dolga; ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Magyarország számára megtiszteltetés, ha bármelyik miniszterelnök, vagy az Európai Tanács elnöke érdeklődik egy magyar törvény iránt.

- fogalmazott.

Orbán Viktor magyar, Eduard Heger szlovák (háttal), Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök(balról jobbra) a visegrádi országok (V4) kormányfőinek egyeztetésén a brüsszeli EU-csúcs előtt 2021. június 24-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

- tette hozzá.

A miniszterelnök kiemelte, a szabályozás arról szól: a szülők dolga annak eldöntése, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás kérdéskörével.

- húzta alá.

Én a jogok harcos védelmezője vagyok. Szabadságharcos voltam a kommunizmus alatt, amikor a homoszexualitás büntetendő volt. A szabadságért és a jogokért küzdöttem, ami azt jelenti, hogy küzdöttem a homoszexuálisok jogaiért is

- fogalmazott Orbán Viktor.

Ez a törvény nem erről szól, ez a törvény a gyerekek és a szülők jogairól szól

- szögezte le.

Egy másik újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy a sport globális, és a politikai témákkal óvatosnak kell lenni. Egyes országokban bizonyos dolgok megengedettek, más országokban pedig nem - mondta.

- fogalmazott. Hozzátette: a sportot el kell választani a politikától.

A magyar labdarúgó-válogatottra és a szerdai, Németország válogatottja ellen vívott mérkőzésére utalva kiemelte, hogy

Az, hogy halált megvető bátorsággal küzdöttek Münchenben, olyan körülmények között, amit mindenki ismer és láthatott, az büszkévé tesz bennünket - fogalmazott.

- tette hozzá a miniszterelnök.