Tüzet kért ismerősétől, aztán halálra taposta

Vágólapra másolva!
Az ügyészség gyilkosság miatt emelt vádat azzal a debreceni férfival szemben, aki olyan brutálisan megvert egy hajléktalan férfit, hogy az bele is halt.
Vágólapra másolva!

A férfi és élettársa Debrecenben hajléktalanként éltek, majd beköltöztek egy romos épületbe. Mindketten rendszeresen ittak, 2020. július 12-én, reggel fél 6-kor is egy élelmiszerüzletbe indultak, hogy a nyitást követően italt vegyenek.

Az egyik társasház hátsó lépcsőházi bejáratánál észrevettek egy szintén ajléktalan férfit, akit látásból ismertek. A férfi

odament cigarettázó ismerőséhez, és tüzet kért tőle. Erre a férfi hirtelen felállt, és szó nélkül ököllel szájon vágta. A fiatal férfi ezen feldühödött és összeverekedtek.

A lépcsőház bejáratánál lévő járda vizes és sáros volt, ezért a férfi megcsúszott rajta, és hátra esve magával rántotta ismerősét is. A férfi ezután gyorsan felállt, majd

a hanyatt fekvő társa arcát többször teljes erőből megtaposta. A bántalmazott férfi elvesztette az eszméletét, a támadó pedig elmenekült.

A fiatal férfi élettársa ezalatt a közelben tartózkodott és többször felszólította a férfit, hogy fejezze be a bántalmazást.

A bántalmaztott férfi többszörös, súlyos arckoponyacsont-törést szenvedett és az erős vérzés miatt rövid időn belül meghalt.

Állapota olyan súlyos volt, hogy még az azonnali orvosi beavatkozás sem mentette volna meg.