Káosz a pécsi városházán, teljesen szétesett a baloldali koalíció

péterffy attila pécs polgármestere
Budapest, 2019. szeptember 30. Péterffy Attila pécsi ellenzéki polgármesterjelölt beszél a több város ellenzéki polgármesterjelöltjének közös, a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. szeptember 30-án. A tájékoztatón részt vett Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt, aki kijelentette, hogy az október 13-i választás arról is szól, hogy lesz-e még egyáltalán önkormányzatiság, önkormányzati politika. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Péterffy Attila, Pécs polgármesterét már saját jelölőszervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület is kizárná soraiból, mert nem teljesítette az általa aláírt nyilatkozatot, 14 baloldalitól pedig elveszik a Mindenki Pécsért Egyesület névének használati jogát.
Vágólapra másolva!

Nem csillapodnak az indulatok a pécsi káoszkoalícióban, miután az MSZP-DK-Jobbik, valamint a baloldali szövetséget erősítő képviselők, illetve a polgármester Péterffy Attila eltávolította posztjáról a DK-s alpolgármestert, Bognár Szilviát, helyére a DK-s Zag Gábort nevezték ki, és a szocialista Nyőgéri Lajost is megszavazták alpolgármesternek – írta a bama.hu.

Az MSZP-P frakciószövetségben ülő Mellár Tamás parlamenti képviselő által vezetett Mindenki Pécsért Egyesület péntek reggeli közleménye szerint a szervezet úgy döntött, hogy

kezdeményezi Péterffy Attila polgármester kizárását az egyesületből,

mert a választások óta eltelt közel másfél évben nem teljesítette azokat a demokratikus elveket, vállalásokat, amiket a megválasztása előtt az egyesület nyilatkozatának aláírásával felvállalt.

Péterffy Attila Pécs polgármesterét kizárhatják abból a szervezetből, aminek a segítségével 2019-ben győzött Forrás: MTI/Mónus Márton

Az egyesület ezen kívül pedig elveszi attól a 14 baloldali képviselőtől a Mindenki Pécsért Egyesület névhasználati jogát is, akik elfogadták a pártfrakciószövetség új szabályzatát, amely például kötelező szavazási irányt határoz meg számukra.

Ezzel a lépéssel egyébként a szivárványkoalíció választási legitimációja is kérdésessé válik, hiszen az önkormányzati voksolást győztes képviselők neve mellett a szavazólapon csupán a Mindenki Pécsért Egyesület szerepelt, pártjaikat elrejtették a választók elől, így polgárok azt nem láthatták, hogy DK-s, MSZP-s, jobbikos pártemberekre adják le a voksukat.