Megköszönte a kormány a védőnők munkáját - videó

KÁSLER Miklós
Budapest, 2021. május 6. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Népegészségügyi Központ felújított, vastagbélszűrési minták kiértékelését végző laboratóriumának átadásán tartott sajtótájékoztatón 2021. május 6-án. A beruházásra 841 millió forint uniós forrást fordítottak, a felújított laboratórium óránként ezer minta elvégzését teszi lehetővé. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Videóban köszönte meg Nyitrai Zsolt és Kásler Miklós a védőnők munkáját vasárnap, a védőnők napján.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte:

- mondta.

Kásler Miklós Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: a védőnők szerepe és tevékenysége szép magyar tradíció, "a segítőkészség, együttérzés és a szakmai felkészültség magas színvonala kiemeli az egészségügy dolgozóinak ezen rétegét."

- hangsúlyozta a miniszter. A videóban Lőrinczi Orsolya területi védőnő arról beszélt, hogy a védőnői foglalkozás 106 éves, hungarikumként megbecsült hivatás.

A szakma az egészségügyi bértáblába is bekerült, így négylépcsős bérrendezési folyamat indult el

- emelte ki. A védőnők nemcsak a várandósokat és a gyermekeket, hanem az egész családot segítik - mondta, hozzáfűzve: ez a munka csak elhivatottsággal végezhető.