Rendszeresen verte az élettársát egy férfi Szabadszálláson, négy év börtönre ítélték

Vágólapra másolva!
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a nem jogerősen elítélt férfi letartóztatását fenntartó elsőfokú bírósági határozatot.
Vágólapra másolva!

Egy férfi 2019 augusztusától élettársi kapcsolatban élt egy nővel Szabadszálláson. Együttélésük alatt folyamatosan kereste a konfliktust a nővel,

amelynek során többször durván bántotta, szidta és leköpdöste.

Többször órákon keresztül ököllel ütötte-verte, rugdosta.

A nőnek eltört a keze, bevérzett a lépe és zúzódással járó közvetett életveszélyes sérülései keletkeztek. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.

A férfit májusban a Kecskeméti Törvényszék

testi sértés és kapcsolati erőszak miatt 4 évre ítélte,

egyúttal a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a letartóztatását, amely ellen a férfi és a védője fellebbezett a letartóztatás megszüntetése és bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és védője fellebbezett.

A Szegedi Ítélőtábla másodfokú határozatában egyetértett a törvényszék és a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, miszerint a férfi rendezetlen személyi körülményei miatt fennáll a szökésének vagy elrejtőzésének veszélye, továbbá a többszörösen büntetett előéletére valamint arra figyelemmel, hogy az elsőfokú ítélet szerint a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ha szabadlábon védekezhetne, akár újabb bűncselekményt követhetne el.

Mindezek alapján továbbra is indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása. A férfi ügyében a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.