1300 egyházi tábor, zarándoklat, kirándulás várja nyáron a fiatalokat

SOLTÉSZ Miklós
Gárdony, 2021. július 27. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Pejityné Szutor Veronika, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke (b2) táborozó gyerekekkel beszélget a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában Gárdonyban 2021. július 27-én. A Szerb Országos Önkormányzattal együttműködésben, a magyar kormány támogatásával másodízben edzőtáboroznak szerb és délvidéki magyar fiatalok Gárdonyban. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Idén nyáron 1300 egyházi táborban, zarándoklaton és hosszabb hétvégi kirándulásokon vehetnek részt a fiatalok a kormány 520 millió forintos támogatásának segítségével - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, ahol nyírbátori görögkatolikus táborozókat köszöntött a Rákóczi-várban.
Vágólapra másolva!

Soltész Miklós újságíróknak azt mondta:

a gyerekek megismerkedhettek például II. Rákóczi Ferenc fejedelem életével, ellátogathattak Tokajba, Boldogkőváraljára és Vizsolyba is, ahol többek között templom- és várlátogatásokon, valamint élményalapú történelemórákon vehettek részt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Pejityné Szutor Veronika, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke (b2) táborozó gyerekekkel beszélget a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában Gárdonyban július 27-én Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Ez a tudás lassan le fog ülepedni bennük és később hazájukat szerető, adott esetben keresztény hívő vagy a kereszténységet tisztelő felnőttekké válhatnak - fogalmazott.

Egyre könnyebben lehet eljutni a térségbe

Soltész Miklós hangsúlyozta, Nyugat-Európa gazdasági és életszínvonal tekintetében ugyan magasabb szinten van, de kultúráját és kereszténységét egyre inkább elveszíti.

A mi gyermekeinknek azt szeretnénk bemutatni, ami ennek a térségnek, Közép-Európának és a balkáni térségnek a sajátja, azaz a sokfélesége ellenére mégis egyirányba mutató évszázados kulturális, vallási és történelmi hagyományt - hangoztatta a kormánypárti politikus, hozzátéve, ezek a programok és a táborok mind-mind ezt a lehetőséget szolgálják.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen elmondta,

A térségbe egyre könnyebben és gyorsabban lehet eljutni, köszönhetően az infrastrukturális fejlesztéseknek - emelte ki a képviselő. Megjegyezte, hogy elkezdődött a 37-es főút négysávosítása Szerencs és Gesztely között, felújítják a tokaji hidat, a Kopasz-hegy körül pedig megépül az a kerékpárút-hálózat, melynek segítségével Nyíregyházától egészen Szerencsig, illetve Mádig lehet majd kerékpározni.