A halott buszsofőr fia szerint nem aludt el az apja a volánnál

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A Bors elérte a vasárnap hajnalban balesetező busz sofőrjének fiát. A balesetben 8-an, köztük a buszt vezető férfi, meghaltak. A másik buszsofőr az édesanyját vesztette el a balesetben.
Vágólapra másolva!

A Bors megtalálta a balesetben meghalt buszvezető, M. László családját. Lackó, a férfi fia a Borsnak elmondta: felháborítónak tartja, hogy egyesek kegyeletsértő módon kezdtek találgatásokba a tragédia körülményeit illetően.

"Hiába írogatták a fórumon, hogy szerintük a buszvezető elaludt a volán mögött, ebből egy szó sem igaz. A baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy az édesapám leválthassa a társát, Jánost" – fogalmazott a fiatal férfi.

"Pénteken reggel felöltözött a rá jellemző eleganciával, és elköszönt tőlünk. Még otthon lakunk a testvéremmel, ezért mindannyian jelen lehettünk. Ugyanúgy mosolygott ránk, mint bármikor máskor" – idézte fel Lackó, aki könnyen lehet, hogy csak egy véletlen döntésnek köszönheti az életét.

Tűzoltók az árokból kiemelt, hajnalban balesetet szenvedett autóbusznál az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, 2021. augusztus 15-én Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A buszt két tapasztalt sofőr vezette, K. János alig 15-30 perccel a tragédia előtt adta át a kormányt idősebb kollégájának, M. Lászlónak, akivel egyébként barátok is voltak, évek óta sofőrként dolgoztak, korábban Volánbuszt is vezettek, méghozzá baleset nélkül. A Bors elérte a János édesapját, aki nem szeretett volna nyilatkozni, csak annyit mondott, a fia életben van.

"Megsérült, ellátták a kórházban, jelenleg pedig hazafelé tart" – mondta a férfi. A Bors úgy tudja, hogy

János magával vitte az útra édesanyját, aki meghalt a balesetben.

A Bors információi szerint az asszony a 70. születésnapjára kapta a túrát fiától, ugyanis még sosem járt Horvátországban, és már régen látta a tengert. János, miután kikászálódott a buszból, gondolkodás nélkül az utasok megmentésére sietett, hősként próbált segíteni a bajba jutottaknak. Ekkor szinte azonnal meglátta édesanyja holttestét.