Legénybúcsúra érkezett Budapestre a szlovák férfi, akit halálra gázoltak az Andrássy úton

Andrássy út, műfű,
Vágólapra másolva!
Egy legénybúcsúra érkezett Budapestre az a 30 éves szlovák férfi, akit szombat este gázolt halálra egy kisbusz az Andrássy úton. A fiatal a tilos jelzés ellenére rohant át a négysávos úton.
Vágólapra másolva!

Legénybúcsúra jött hazánkba az a szlovák fiatal, akit egy kisbusz gázolt halálra az Andrássy úton szombat este - tudta meg a Bors. A lap szerint a férfi fogta magát, elrohant a barátai mellől, és a tilos jelzés ellenére átrohant a négysávos Andrássy úton, ahol pont arra autózott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik, szabályosan haladó mikrobusza.

A sofőr még megpróbálta elrántani a kocsit, ahogy észlelte a férfit, de a balesetet már nem tudta elkerülni,

és elgázolta a fiatalt, aki közel 20 métert repült, teste pedig egy közeli kávézó elé csapódott.

Az Andrássy úton gázolták halálra a 30 éves férfit (illusztráció) Forrás: [origo]

A lap úgy tudja, hogy a sofőr azonnal kipattant a kocsiból, és lélekszakadva rohant segíteni. Rögtön értesítették a mentősöket is, akik rövid időn belül a helyszínre értek, majd harcoltak a férfi életéért, megpróbálták stabilizálni, azonban már nem tudták megmenteni.

A kongresszus szervezői szeretnének segíteni a családnak

A kongresszus szervezőit sokkolták a történtek. Szóvivőjük, Zsuffa Tünde még másnap is megrendült hangon nyilatkozott a Borsnak az esetről.

– Nagyon nehéz erről hivatalosan beszélni, hiszen anyaként is átérzem a helyzetet, bele sem merek gondolni, mit érezhetnek a szülei, milyen nagy fájdalmat élhetnek át – mondta a szóvivő. Zsuffa Tünde azt is hozzátette, hogy mikor reggel összejöttek, nemcsak a kongresszus rendezéséért, hanem a férfiért és a családjáért is imádkoztak.

A cikkből az is kiderül, hogy

a szervezők szeretnék felvenni a kapcsolatot a férfi családjával, és felajánlani a segítségüket a temetés körüli ügyintézésben,

akár anyagi értelemben is.