Újpesten már egy diákfesztiválon terjesztik az LMBTQ-propagandát

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24.
Vágólapra másolva!
Szeptember első hétvégéjén rendezik meg a DiákFesztet Újpesten, ahol több programban is LMBTQ-propagandával fogják traktálni a fiatalokat. A baloldali önkormányzat 1 millió forinttal támogatja a rendezvényt, újból bebizonyítva, hogy a baloldal a magyar gyerekek helyett a nemzetközi lobbi mellett áll.
Vágólapra másolva!

Szeptember 3-án és 4-én rendezik meg a DiákFesztet, amelynek idén Újpest ad otthont – jelentette be közösségi oldalán a pesti kerület momentumos polgármestere.

Az eseményt a baloldali vezetésű önkormányzat is támogatja: mint a baloldali polgármester soraiból kiderült, egymillió forintos pénzbeli támogatást nyújtottak a szervező Fenntartható Demokráciáért Egyesületnek (FDE), a rendezvény helyszínét, a Szent István teret pedig díjmentesen adták át.

"Szeptember első hétvégéjén bemutatjuk a hazai társadalomkritikus művészet legjavát, Magyarországon eddig soha nem látott koncentrációban" - olvasható a fesztivál beharangozójában, amiből kiderül az is, nemcsak zenei programok lesznek, számos közéleti interaktív programon, előadáson is részt vehetnek az érdeklődők.

Pride Budapesten 2021-ben Forrás: Origo

A rendezvény első napján, a szakmai színpadon például a következő címmel lesz beszélgetés: Felelősségvállalás a társadalomban; Tiltott család: LMBTQ társas kapcsolatok. Mint a szervezők írják, a panelbeszélgetésben azt szeretnék körüljárni az előadók, hogy mit jelent a "tiltott család"; miként illeszkednek az LMBTQ-emberek az őket körülvevő világba a mindennapi élet különböző szempontjai szerint; és hogyan működik az LMBTQ-ember mint munkavállaló, fogyasztó, választó, családtag és politikus.

Mint az Újpesti Hírek cikkében írja, még a Vígszínházból is elküldött, magát Noárnak nevező színész is részt vesz az eseményen.