Munkában menet összeveszett a fiával egy borsodi férfi, és hátba szúrta

Vágólapra másolva!
Korán reggel, munkába menet veszett össze fiával egy Borsod megyei férfi. A vita addig fajult, hogy a férfi kést rántott, és hátba szúrta vele a fiút. Noha elsőre úgy tűnt, hogy nem okozott komolyabb sérülést, a fiatal később rosszul lett, a kórházban pedig megállapították, hogy életveszélyes sérülést szenvedett. Apjára felfüggesztett börtön várhat.
Vágólapra másolva!

A férfi feleségével és két fiával egy borsodi faluban lakott egy családi házban.

Az egyik fia három éve rendszeresen drogozott, ami miatt állandóvá vált a veszekedés a családban. A fiú mindig pénzt kért szüleitől, amit kábítószerre költött, és agresszív lett tőlük.

Miután a szülők már nem adtak neki pénzt, kisebb

értéktárgyakat vitt magával otthonról, amelyeket eladott, hogy a pénzből drogot vehessen.

Január közepén egy este ismét pénzt kért az apjától, aki csak nagy nehezen adott 400 forintot, a fiú ekkor rögtön elment herbált venni, amit elszívott, majd hazament, és lefeküdt aludni. Másnap az apa korán kelt, mivel munkába indult. Észrevette, hogy a fia a konyhában lévő kanapén fekszik, és

összeveszett vele a drogok miatt, majd felszólította, hogy ha hazajött a munkából, akkor otthon találkozzanak. A fiú azonban visszaszólt az apjának, szidni kezdte, és azzal fenyegette, hogy megveri. A férfi ezen úgy felháborodott, hogy egy 20 centis késsel szúrta hátba a betakarózva fekvő fiát.

A fiatal férfi egyáltalán nem reagált a szúrásra,

rövid időn belül felkelt, de fájdalomra akkor sem panaszkodott, ezért apja azt gondolta, hogy nem okozhatott komolyabb sérülést, a kést a konyhaszekrénybe tette, és elment dolgozni.

A vitára felfigyelt az anyja is, aki kiment a konyhába, ahol a fiú közölte vele, hogy az apja megszúrta, de a nő a sebet megnézve, látva, hogy alig vérzik, letörölte, bekötözte, és ő is úgy gondolta, hogy nincs komolyabb baja, majd szintén munkába ment.

A fiú azonban

még aznap reggel rosszul lett, és a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a mentőket. A szúrás miatt a bal mellkas felett megnyitó mellűri levegőgyülemmel járó közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést javasolt, és mivel családtagot bántalmazott, pártfogó felügyelét rendelte ki.