Márki-Zay, Gyurcsány embere a jobboldaliakat gyalázza - videó

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenchez hasonlóan gyűlölködőnek nevezte a jobboldali embereket Márki-Zay Péter. A baloldali listavezető ezzel szinte ugyanazt mondja, mint Gyurcsány azokról az ártatlan emberekről, akik közé lövetett. A DK elnöke korábban csőcseléknek nevezte azokat, akik a hazugságbeszéde ellen demonstráltak.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábbi, ATV-nek adott interjújában támadta azzal a Békemenetre kilátogató tömeget, hogy több utcát megtöltöttek a buszok". Gyurcsány Ferenc jelöltje úgy fogalmazott a műsorban, hogy a békemenetelőkkel ellentétben az "ellenzéknél szívvel-lélekkel jöttek az emberek".

Márki-Zay Péter ismét a jobboldali embereket gyalázta Forrás: Origo

Márki-Zay elismételte azt a korábbi nyilatkozatát, miszerint akik busszal érkeztek a Békemenetre, azoknak a „jó részük azt se tudta, hogy hova jött". Ehhez hozzátette most azt is az ATV műsorában, hogy a Békemenet „gyűlölködés" volt - írta a Mandiner.

Márki mondanivalója Gyurcsányéra hajaz

Marki-Zay eszmefuttatása kísértetiesen hasonlít Gyurcsányéra, aki 2006-ban csőcseléknek titulálta a békés tüntetőket. A bukott kormányfő azóta sem tanúsított megbánást, sőt feleségével együtt még ma is büszkék az aljas, embertelen leszámolásra, amit az akkori jobboldali emberek ellen vezetett.

Gyurcsány is ugyanazt gondolja a jobboldaliakról, mint Márki-Zay Forrás: MTI/Kovács Tamás

– így kommentálta a 2006-os eseményeket a Gyurcsány-párt egyik képviselője. Vágó István egy korábbi interjújában mentegette Gyurcsányt a 2006-os rendőri erőszak miatt. A bukott TV-s műsorvezetőből lett politikus arról is beszélt, hogy szerinte ha egy tüntető a rendőri felszólítás ellenére nem távozik a tüntetés helyszínéről, az elegendő ok arra, hogy "eltűrje a rendfenntartó erőszakot."

Én nem láttam ott forradalmárokat, én csak csőcseléket láttam, akik rátámadtak a rendőrökre, akik rátámadtak a köztársaságra - mondta korábban Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

Márki-Zay egyébként egyértelműen hűséget esküdött a baloldal kizárólagos vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek. Szerinte Gyurcsány ártatlan. Mindezt október 23-án, az 1956-os forradalom és a 2006-os gyurcsányi rendőrterror évfordulóján mondta.