Drogdílereket fogtak Piliscsabán, 87 millió forintot is találtak - videó

kábítószer-kereskedők Piliscsaba elfogás készpénz
Vágólapra másolva!
Hét kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, 300 tablettát és több mint 87 millió forintot találtak a rendőrök egy kedden elfogott piliscsabai párnál. K. Pétert és Z. Virágot kábítószer-kereskedelem gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Információ futott be a rendőrökhöz, hogy egy férfi az élettársával Piliscsabán és a környező településeken kábítószerrel kereskedik. A budaörsi nyomozók a Pest megyei felderítők közreműködésével hónapokon keresztül dolgoztak az ügyön, értékelték, elemezték a rendelkezésükre álló és időközben begyűjtött adatokat - írja a Police.hu.

A nyomozók a kellő bizonyítékok beszerzése után november 2-án Piliscsabán ütöttek rajta a páron, a 44 éves K. Péteren és élettársán a 35 éves Z. Virágon.

300 tabletta, 87 millió forint készpénz

A rendőrök minden hozzájuk kapcsolható helyen kutatást tartottak. Ezek során digitális mérlegeket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett turmixgépet, mobiltelefonokat, csomagolva és kiporciózva egyaránt, mintegy 7 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, közel 300 különböző mintával nyomott kábítószergyanús tablettát, 24 ezer doboz illetve 161 darab vágott dohányterméket, valamint

több mint 87 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le.

Miutén feltérképzeték a piliscsabai pár kapcsolatrendszerét és ügyfélkörét még aznap két fogyasztót is elfogtak, akiknek a kábítószer gyorstesztje pozitív eredményt mutatott. Velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nő nem tett vallomást

K. Péter kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését részben beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, azonban a kereskedelmi tevékenységről nem nyilatkozott.

Társa a cselekmény elkövetését nem ismerte el, és vallomást sem tett.

– Az azóta letartóztatott 44 éves férfivel és a 35 éves nővel szemben, kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya – írják a közleményben.

A lefoglalt dohánytermékeket - további eljárás lefolytatására - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak adják át a rendőrök.